Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου 2009

ΕΡΩΤΗΣΗ

Προς τον κ. Υπουργό Υποδομών, μεταφορών και Δικτύων

Αυξήσεις διοδίων στην Εθνική οδό Αθηνών - Πατρών.


Μεγάλη αναστάτωση αλλά και αγανάκτηση επικρατεί στους φορείς και τους κατοίκους ολόκληρης της Δυτικής. Ελλάδας, από την επικείμενη νέα και προκλητική αύξηση των διοδίων της Εθνικής οδού Κορίνθου - Πατρών από 2,80 που είναι σήμερα σε 3,50 ευρώ!

Η εξέλιξη αυτή, που προβλέπεται από τη λεόντειο σύμβαση παραχώρησης, που ψήφισαν από κοινού Ν.Δ και ΠΑΣΟΚ, θα είναι η σταγόνα που θα ξεχειλίσει το ποτήρι της οργής και αγανάκτησης των πολιτών και φορέων ολόκληρης της Δυτικής Ελλάδας. Αντί δηλαδή να γίνει αποδεκτό από την κυβέρνηση το αίτημα για μείωση του αντιτίμου των 2,80 ευρώ, φαίνεται ότι θα διαπραγματευτεί τη μη αύξηση του.

Είναι νωπή στη μνήμη των κατοίκων της Δυτικής Ελλάδας η δέσμευση της κυβέρνησης για μείωση του αντιτίμου περιορίζοντας το ποσοστό του δημοσίου επί του καταβαλλόμενου ποσού (66%).

Επειδή συνιστά πρόκληση το ύψος των διοδίων σε ένα δρόμο που έχει ήδη μετατραπεί σε «μονοπάτι» λόγω των εξελισσόμενων έργων,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Είναι βάσιμη η προοπτική αυξήσεων του αντιτίμου των διοδίων της Ε.Ο. Πατρών- Αθηνών και αν ναι πως προτίθεστε να την αποτρέψετε;

Υπάρχει ενδεχόμενο να υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση σας για μείωση του ήδη καταβαλλομένου αντιτίμου;

Αθήνα, 11.12.2009

Ο ερωτών Βουλευτής

ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ