Τρίτη 22 Δεκεμβρίου 2009

Αποκαλύψεις από τη διενέργεια ΕΔΕ για κύκλωμα λαθραίας διακίνησης μεταναστών από το λιμάνι της Πάτρας.

ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Σοβαρότατες καταγγελίες για την προηγούμενη πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Λιμενικού Σώματος περιέχονται στο υπόμνημα του υποναυάρχου ε.α. κ. Φερούση (το οποίο δημοσιοποιήθηκε σε ιστοτόπους) ο οποίος διενήργησε την ΕΔΕ για το κύκλωμα λαθραίας διακίνησης μεταναστών από το λιμάνι της Πάτρας.
Το θέμα φέρνει με επίκαιρη ερώτησή του προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη κ. Χρυσοχοϊδη ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, ο οποίος ζητά να κατατεθεί επισήμως το υπόμνημα του κ. Φερούση καθώς και το πόρισμα της ΕΔΕ, προκειμένου να διερευνηθούν σοβαρότατες αναφορές που περιέχονται σ’ αυτό.

ΤΟ ΚΕΙΜΕΝΟ ΤΗΣ ΕΡΩΤΗΣΗΣ ΕΧΕΙ ΩΣ ΕΞΗΣ:


Σάλο έχει προκαλέσει η δημοσιοποίηση, μέσω ιστοτόπων, υπομνήματος που φέρεται να σας έχει υποβάλει, ο υποναύαρχος ε.α. κ. Φερούσης που διενήργησε την ΕΔΕ για το κύκλωμα λαθραίας διακίνησης μεταναστών από το λιμάνι της Πάτρας. Σύμφωνα με το υπόμνημα, όπως αναφέρεται επί λέξη «…η σημερινή στρατιωτική ηγεσία του Λ.Σ. και η τότε πολιτική γνώριζε τις επικρατούσες συνθήκες …..και όχι μόνο δεν ‘έπραξε τα νόμιμα αλλά με τις πράξεις και παραλείψεις της, όπως … τελικά διευκόλυναν το έργο τους.», όπως επίσης ότι «… με κάλεσε ο τότε υπουργός και μου ζήτησε να αλλάξω το πόρισμα λέγοντάς μου ότι τα έχω βρει με τον αρχηγό…» καθώς επίσης ότι « Ο τότε υπουργός ΕΝΑΝ Π, με σύμφωνη γνώμη του σημερινού αρχηγού ΛΣ με διέταξαν να διακόψω την έρευνα και να τους υποβάλλω το πόρισμά μου. Παρά τις επίμονες προσπάθειές μου να τους πείσω ότι εμπλέκονται εκτός των κατηγορουμένων και άλλοι λιμενικοί και ότι πρέπει να συνεχίσω την έρευνα, η απόφασή τους ήταν ήδη ειλημμένη.», ή ότι «…. Η σημερινή ηγεσία του Λ.Σ. προέβη σε επιλεκτική πειθαρχική τιμωρία των εμπλεκομένων….».


Εάν ισχύουν όσα από τα πιο πάνω αλλά και πολύ περισσότερα φέρονται ότι περιέχονται στο υπόμνημα του κ. Φερούση, χρήζει απαραίτητης διευκρίνησης η πρόσφατη (9/11/09) απάντησή σας σε σχετική ερώτησή μας στην οποία τίποτα δεν περιλαμβάνεται σχετικά με το πιο πάνω υπόμνημα.
Επειδή η συγκεκριμένη υπόθεση απασχολεί μέχρι και σήμερα έντονα τη κοινή γνώμη αλλά και τις δικαστικές αρχές της Πάτρας


Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


- Σας έχει υποβληθεί το υπόμνημα από τον υποναύαρχο ε.α. κ. Φερούση, και αν ναι πως αξιολογείτε το περιεχόμενό του και σε ποιες ενέργειες έχετε ή προτίθεστε να προβείτε προκειμένου να διερευνηθούν οι σοβαρότατες αναφορές που περιέχονται σ’ αυτό;
ΝΑ ΚΑΤΑΤΕΘΟΥΝ


1) Το υπόμνημα που φέρεται να σας έχει υποβάλει ο κ. Φερούσης και
2) Το πόρισμα της ΕΔΕ

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης