Δευτέρα 7 Δεκεμβρίου 2009

Χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου κάλυψης Διακονιάρη στην Πάτρα

ΖΗΤΑ ΜΕ ΕΠΙΚΑΙΡΗ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ Ο ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Συγκεκριμένο χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου κάλυψης του Διακονιάρη, τόσο στο σύνολό του όσο και ανά τμήμα, ζητά με επίκαιρη ερώτησή του ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.

Η ερώτηση θα συζητηθεί (ζωντανά) στη βουλή την προσεχή Παρασκευή 11-12-09 και εκεί η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υποδομών, Μεταφορών και Δικτύων θα πρέπει επιτέλους να δώσει συγκεκριμένες απαντήσεις τόσο για τις ευθύνες της αναδόχου εταιρίας «ΜΗΧΑΝΙΚΗ ΑΕ» όσο και για τις δικές της ενέργειες προκειμένου να προασπίσει όχι μόνο το δημόσιο συμφέρον αλλά και τους βάναυσα πληττόμενους κατοίκους και επαγγελματίες της περιοχής.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Αισθήματα οργής και αγανάκτησης προκαλούν στους κατόχους και φορείς της Πάτρας, οι ασαφείς και παρελκυστικές απαντήσεις της κυβέρνησης ως προς το χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του πολύπαθου έργου κάλυψης του χειμάρρου Διακονιάρη.
Με ανεπαρκείς έως και αμφιλεγόμενες αιτιολογίες, έχουν δοθεί άνω των 4 παρατάσεων κατασκευής που διπλασιάζουν το συνολικό χρόνο κατασκευής από 30 σε 60 μήνες (10.1.2008- 31.05.2010). Μάλιστα, στις τελευταίες περιπτώσεις με αποκλειστική υπαιτιότητα του αναδόχου «ΜΗΧΑΝΙΚΗ Α.Ε».

Οι ευθύνες που προκύπτουν, σύμφωνα με τη συντονιστική επιτροπή των κατοίκων, στους εργολάβους, τους υπεργολάβους, τους επόπτες του έργου και τις υπηρεσίες των αρμόδιων υπουργείων, είναι τεράστιες. Για αυτό το λόγο αποφάσισαν να καταφύγουν στην Επιτροπή αναφορών της ΕΕ.

Δεδομένων των ανωτέρω,
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:


1. Ποιο είναι το ακριβές χρονοδιάγραμμα ολοκλήρωσης του έργου τόσο στο σύνολο του, όσο και ανά τμήμα;
2. Σε ποιες ενέργειες έχετε προβεί για την προάσπιση του δημοσίου συμφέροντος έναντι των προκλητικά αντισυμβατικών συμπεριφορών του αναδόχου;


Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης