Πέμπτη 19 Νοεμβρίου 2009

Σε άθλια κατάσταση η Εθνικής Οδός Αμφιλοχίας – Βόνιτσας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Σε άθλια κατάσταση βρίσκεται η εθνική οδός Αμφιλοχίας – Βόνιτσας και ιδιαίτερα το τμήμα κοντά στη Βόνιτσα με συνέπεια τη συχνή πρόκληση σοβαρών τροχαίων ατυχημάτων. Το οδόστρωμα είναι σε άθλια κατάσταση, η άσφαλτος είναι φθαρμένη από την πολυκαιρία και γεμάτη λακκούβες και η μακροχρόνια έλλειψη συντήρησης του δρόμου τον έχει καταστήσει ιδιαίτερα επικίνδυνο.

Πρόσφατα στο δρόμο αυτό συνέβη πολύνεκρο δυστύχημα στο οποίο έχασαν τη ζωή τους πέντε συμπολίτες. Οι κάτοικοι της περιοχής ως καθημερινοί χρήστες του δρόμου που η ζωή τους τίθεται σε κίνδυνο προχώρησαν μετά το πολύνεκρο δυστύχημα, σε τρίωρο αποκλεισμό στη θέση «Παλιάμπελα» διαμαρτυρόμενοι για την αδιαφορία των κρατικών υπηρεσιών.

Ζητούν τη λήψη άμεσων μέτρων για την άρση της επικινδυνότητας του δρόμου, προκειμένου να μην θρηνήσουν άλλα θύματα.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Ποια άμεσα μέτρα προτίθεστε να λάβετε για την άρση της επικινδυνότητας της εθνικής οδού Αμφιλοχίας – Βόνιτσας;
2) Ποιος είναι ο σχεδιασμός του Υπουργείου για την οριστική επίλυση των προβλημάτων της παραπάνω εθνικής οδού;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ

Σε απάντηση της παραπάνω σχετικής Ερώτησης, παρακαλούμε να πληροφορήσετε τον κ. Βουλευτή ότι για ίδιο θέμα είχαμε την ευκαιρία να ενημερώσουμε τη Βουλή κατά τη συζήτηση της υπ'αρ. 133/21 1009 Ερώτησης που κατέθεσε στη Βουλή ο Βουλευτής κ Νικ. Μωραίτης και συζητήθηκε στις 24.11,09 Η παραπάνω Ερώτηση αφορούσε στη λήψη μέτρων βελτίωσης του Εθνικού Οδικού Δικτύου Αμφιλοχίας-Λευκάδας.
Σας επισυνάπτουμε τα σχετικά πρακτικά προκειμένου ο κ. Βουλευτής να ενημερωθεί αναλυτικά και εμπεριστατωμένα

Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ


ΓΙΑΝΝΗΣ ΜΑΓΚΡΙΩΤΗΙ