Δευτέρα 26 Οκτωβρίου 2009


Απαράδεκτη συμπεριφορά του Ελεγκτή Ιατρού του ΟΠΑΔ - ΤΥΔΚΥ Ν. Αχαΐας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ

Στη βουλή φέρνει το θέμα της απαράδεκτης συμπεριφοράς του ελεγκτή ιατρού του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ του ν. Αχαΐας ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.

Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης επισημαίνει την προσβλητική, απειλητική, απαξιωτική, καταχρηστική και πέρα από κάθε έννοια Ιατρικής Δεοντολογίας συμπεριφορά του Ελεγκτή Ιατρού και ερωτά την Υπουργό Υγείας κ. Ξενογιαννακοπούλου ποια μέτρα προτίθεται να λάβει έτσι ώστε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς που αφορά στην προσβλητική αντιμετώπιση ασφαλισμένων, συναλλασσομένων και υπαλλήλων να σταματήσει με βάση και τη δέσμευση της κυβέρνησης «ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ»
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Εντός των προσεχών ήμερων οι εργαζόμενοι στο Δήμο της Πάτρας και όχι μόνο, προχωρούν σε δυναμικές κινητοποιήσεις με κύριο αίτημα την άμεση απομάκρυνση του Ελεγκτή Ιατρού του ΟΠΑΔ - ΤΥΔΚΥ Ν. Αχαΐας. Επί μία τριετία ασφαλισμένοι, συναλλασσόμενοι γιατροί, φαρμακοποιοί και υπάλληλοι του ΟΠΑΔ-ΤΥΔΚΥ Ν. Αχαΐας βιώνουν μια προσβλητική, απειλητική, απαξιωτική, καταχρηστική και πέρα από κάθε έννοια Ιατρικής Δεοντολογίας συμπεριφορά του Ελεγκτή Ιατρού.
Τις συμπεριφορές αυτές, όσο και τις ενέργειες του εν λόγω ιατρού έχουν καταγγείλει εγγράφως πολλές φορές διαχρονικά τόσο στη προηγούμενη Διοίκηση του ΤΥΔΚΥ, όσο και στη σημερινή του ΟΠΑΔ συνδικαλιστικές ενώσεις εργαζομένων και συνταξιούχων στους Δήμους του Ν. Αχαΐας, γιατροί, φαρμακευτικοί σύλλογοι Πάτρας, Αιγίου, ασφαλισμένοι και υπάλληλοι του ΟΠΑΔ - ΤΥΔΚΥ Ν. Αχαΐας.
Μέχρι τις πρόσφατες εκλογές οι Διοικήσεις του ΤΥΔΚΥ και του ΟΠΑΔ δεν έλαβαν θέση επί των καταγγελιών αυτών με αποτέλεσμα ο εν λόγω ιατρός να έχει αποθρασυνθεί σε σημείο που η υπηρεσία να μη μπορεί να λειτουργήσει. Μόλις προχθές σε ζωντανή τηλεοπτική εκπομπή σταθμού της Πάτρας, ο Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Πάτρας, αιρετός Δήμαρχος της περιοχής, η Πρόεδρος των εργαζομένων στο Δήμο της Πάτρας και εργαζόμενοι σκιαγράφησαν με τα μελανότερα χρώματα τη συμπεριφορά και τις ενέργειες του συγκεκριμένου ελεγκτή .Ελεγκτή. Και ενώ συμβαίνουν όλα αυτά μετεκλογικά ο «υπηρεσιακός» Πρόεδρος του ΟΠΑΔ για να «κουκουλώσει» την υπόθεση και για να συγκαλύψει τις ευθύνες των προηγουμένων Διοικήσεων απεφάσισε να κάνει ΕΔΕ «μαϊμού».
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται η κ. Υπουργός:

1) Γιατί μέχρι σήμερα οι Διοικήσεις ΤΥΔΚΥ και ΟΠΑΔ δεν έχουν λάβει θέση επί των καταγγελιών που αφορούν στη συμπεριφορά και στις ενέργειες του Ελεγκτή Ιατρού;

2) Ποια μέτρα προτίθεστε να λάβετε άμεσα, έτσι ώστε αυτό το απαράδεκτο καθεστώς που αφορά στη προσβλητική αντιμετώπιση ασφαλισμένων, συναλλασσομένων και υπαλλήλων να σταματήσει με βάση δε και τη δέσμευση σας «ΠΡΩΤΑ Ο ΠΟΛΙΤΗΣ»;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης