Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2009

ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΕ ΦΙΛΟΥΣ ΚΑΙ ΣΥΝΤΡΟΦΟΥΣ


Αγαπητοί φίλοι και φίλες

Απευθύνομαι σε σας, τους πολίτες και ψηφοφόρους της Αχαΐας, καταθέτοντας τον απολογισμό της δράσης μας, τόσο της κοινοβουλευτικής όσο και της κοινωνικής και ζητώ από εσάς να τον επικυρώσετε με την ψήφο σας.

΄Οσο και αν τον τελευταίο καιρό απογοητεύσαμε, πληγώσαμε και εξοργίσαμε τα μέλη, τους φίλους μας αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την κοινωνική και πολιτική μας προσφορά.

Στις δύσκολες στιγμές αφουγκραστήκαμε το κοινωνικό σώμα και δώσαμε φωνή, μέσω του βήματος της Βουλής και την ενεργό συμμετοχή μας σε κοινωνικούς αγώνες, στους αδύναμους και απελπισμένους.

Υπερασπιστήκαμε σθεναρά το δημόσιο χώρο και τους θεσμούς από την υποβάθμιση και την απαξίωση.

Συμπαρασταθήκαμε στη νεολαία, στους άνεργους, στους φυλακισμένους, στους μετανάστες και γενικά στους κοινωνικά αποκλεισμένους.

Στηρίξαμε κοινωνικά και κοινοβουλευτικά τα κινήματα για τη σωτηρία του Κορινθιακού Κόλπου, για την προστασία του Ασωπού, για τη διάσωση του Βοτανικού, για τη μη εκτροπή του Αχελώου, κατά του Λιθάνθρακα και κατά της εκποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.

Προτείναμε πλήρη δέσμη προτάσεων για τη διαχείριση και προστασία του δασικού πλούτου, των υδατικών πόρων, για το χωροταξικό σχεδιασμό, για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου, για το ενεργειακό, για τη διοικητική μεταρρύθμιση με πλήρη αποκέντρωση και αυτοδιοίκηση, για την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των καταναλωτών και δανειοληπτών και γενικά των εργαζομένων.

Αγωνιστήκαμε για ένα δίκαιο και αναδιανεμητικό φορολογικό σύστημα για την ουσιαστική αναθεώρηση του Συντάγματος, την καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και πολλά άλλα.

Αυτή είναι η παρακαταθήκη μας, και πιστεύουμε, ότι αποτελούμε τη μοναδική εγγύηση για την μετεκλογική διαμόρφωση κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών για την μετατόπιση προς τα αριστερά της πολιτικής ζωής και της ελληνικής κοινωνίας.

Σας καλώ να στηρίξετε το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ στο νομό μας και να ενισχύσετε τον πολιτικό και κοινωνικό μας ρόλο

Φιλικά

Νίκος Τσούκαλης
Υποψήφιος βουλευτής Αχαΐας
ΣΥΡΙΖΑ



ΠΕΜΤΗ 1 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ ΩΡΑ 20.00
ΚΕΝΤΡΙΚΗ ΠΡΟΕΚΛΟΓΙΚΗ ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ ΣΤΗΝ ΠΑΤΡΑ
(ΠΛΑΤΕΙΑ ΓΕΩΡΓΙΟΥ)

ΟΜΙΛΗΤΕΣ:
ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΟΥΛΗΣ
ΓΙΑΝΝΗΣ ΘΕΩΝΑΣ