Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2009


Με όπλο το κοινωνικό και κοινοβουλευτικό μας έργο

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Με την ανακοίνωση του εκλογικού συνδυασμού του Ν. Αχαΐας ο ΣΥΡΙΖΑ εντείνει την προεκλογική του εκστρατεία στοχεύοντας όχι μόνο στην παρουσία του στη νέα Βουλή αλλά και στη διαμόρφωση ενός νέου πολιτικού σκηνικού που θα επηρεάζει τις πολιτικές εξελίξεις.


Σε δηλώσεις του μετά την ανακοίνωση του συνδυασμού ο Βουλευτής Αχαΐας και εκ νέου υποψήφιος κ. Νίκος Τσούκαλης ανέφερε τα εξής:

«Ο ΣΥΡΙΖΑ απευθύνεται στους πολίτες της Αχαΐας, καταθέτοντας ενώπιόν τους τον απολογισμό της δράσης του, τόσο κοινοβουλευτικά όσο και κοινωνικά και ζητά απ΄ αυτούς να τον επικυρώσουν με την ψήφο τους.
΄Οσο και αν απογοητεύσαμε, πληγώσαμε και εξοργίσαμε τα μέλη, τους φίλους μας αλλά και ολόκληρη την κοινωνία, δεν μπορεί κανείς να αμφισβητήσει την κοινωνική και πολιτική μας προσφορά.
Σε δύσκολες στιγμές ακούγαμε το κοινωνικό σώμα και δίναμε φωνή στους αδύναμους και απελπισμένους.
Υπερασπιστήκαμε σθεναρά το δημόσιο χώρο και τους θεσμούς από την υποβάθμιση και την απαξίωση. Συμπαρασταθήκαμε στη νεολαία, στους άνεργους, στους φυλακισμένους, στους μετανάστες και γενικά στους κοινωνικά αποκλεισμένους.
Στηρίξαμε κοινωνικά και κοινοβουλευτικά τα κινήματα για τη σωτηρία του Κορινθιακού Κόλπου, για την προστασία του Ασωπού, για τη διάσωση του Βοτανικού, για τη μη εκτροπή του Αχελώου, τις κινήσεις κατά του Λιθάνθρακα και τα κινήματα πόλης και μη εκποίησης της εκκλησιαστικής περιουσίας.
Προτείναμε πλήρη δέσμη προτάσεων για τη διαχείριση και προστασία του δασικού πλούτου, των υδατικών πόρων, για το χωροταξικό σχεδιασμό, για την ανασυγκρότηση της υπαίθρου, για το ενεργειακό, για τη διοικητική μεταρρύθμιση με πλήρη αποκέντρωση και αυτοδιοίκηση, για την προστασία των μικρομεσαίων επιχειρήσεων, των καταναλωτών και δανειοληπτών και γενικά των εργαζομένων.
Αγωνιστήκαμε για ένα δίκαιο και αναδιανεμητικό φορολογικό σύστημα για την ουσιαστική αναθεώρηση του Συντάγματος, την καθιέρωση ελάχιστου εγγυημένου εισοδήματος και πολλά άλλα.
Αυτή είναι η παρακαταθήκη μας και γι΄ αυτό αποτελούμε τη μοναδική εγγύηση για την μετεκλογική διαμόρφωση κοινωνικών και πολιτικών συνθηκών για την μετατόπιση προς τα αριστερά της πολιτικής ζωής και της ίδιας της κοινωνίας.»