Σάββατο 18 Ιουλίου 2009

Το …μυστήριο των θερμοκηπίων της Στροφυλιάς!


ΤΡΙΑ ΥΠΟΥΡΓΕΙΑ, ΠΕΝΤΕ ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΙ ΟΙ ΕΠΙΘΕΩΡΗΤΕΣ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝΤΟΣ ΠΡΟΣΠΑΘΟΥΝ ΝΑ ΜΑΘΟΥΝ ΑΝ ΤΑ ΘΕΡΜΟΚΗΠΙΑ ΣΤΗ ΣΤΡΟΦΥΛΙΑ ΕΙΝΑΙ ΝΟΜΙΜΑ

Στην Ειδική Υπηρεσία Επιθεωρητών Περιβάλλοντος ανέθεσε το ΥΠΕΧΩΔΕ τη διερεύνηση του θέματος κατασκευής θερμοκηπίων μέσα στο βιότοπο της Στροφυλιάς. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Καλογιάννη σε πρόσφατη ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Τσούκαλη.

Τρεις μήνες μετά την κατασκευή τους και παρά την εμπλοκή πέντε (5) υπηρεσιών (Δασαρχείο, Δ/νση Αγροτικής Ανάπτυξης, Τοπογραφική Υπηρεσία, Αγροφυλακή και Κτηματική Υπηρεσία) δεν κατέστη δυνατό να γίνει γνωστό το ιδιοκτησιακό καθεστώς της συγκεκριμένης έκτασης και εάν είναι νόμιμη ή όχι η καλλιέργεια στο συγκεκριμένο τμήμα του βιοτόπου.

Το ΥΠΕΧΩΔΕ δηλώνει αναρμόδιο για τα παραπάνω θέματα, ενώ σε απάντηση του συνερωτώμενου υπουργείου Οικονομίας και Οικονομικών που υπογράφεται από τον υφυπουργό κ. Μπέζα αναφέρεται ότι «προκειμένου να αρθούν οι αμφισβητήσεις για το ιδιοκτησιακό καθεστώς του ακινήτου δόθηκε εντολή στην Κτηματική Υπηρεσία Αχαΐας για έρευνα σύμφωνα με τις διατάξεις του άρθρου 25 του Ν. 1539/38, αφού προηγουμένως έλθει σε συνεννόηση με τις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, το πόρισμα της οποίας θα παραπεμφθεί στο Γνωμοδοτικό Συμβούλιο Δημοσίων Κτημάτων για να γνωμοδοτήσει σχετικά»

Απίστευτη γραφειοκρατία για ένα θέμα που αφορά το σημαντικότερο βιότοπο της Πελοποννήσου. Να δούμε πότε επιτέλους θα λυθεί το … μυστήριο!!!