Παρασκευή 31 Ιουλίου 2009

Ερώτηση Τσούκαλη για τις αυξήσεις-φωτιά στα εισιτήρια του οδοντωτού.

Με αφορμή τη σχεδιαζόμενη αύξηση της τιμής στα εισιτήρια του οδοντωτού, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης κατέθεσε στη βουλή την παρακάτω ερώτηση:

Σοβαρότατες αντιδράσεις έχει προκαλέσει στις τοπικές κοινωνίες της περιοχής η σχεδιαζόμενη απ’ τον ΟΣΕ αύξηση-φωτιά της τιμής του εισιτηρίου στη διαδρομή Διακοπτό-Καλάβρυτα με τον οδοντωτό σιδηρόδρομο. Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου η απλή διαδρομή που κόστιζε 3,7 ευρώ θα αυξηθεί στα 9,5 (αύξηση 160%) ενώ το εισιτήριο με επιστροφή από τα 6,8 ευρώ θα φτάσει τα 19 (αύξηση 180%)

Είναι φανερό ότι οι παραπάνω αυξήσεις θα επιφέρουν πλήγμα στον τουρισμό της ορεινής περιοχής των Καλαβρύτων, όπως εκτιμά και η Δημοτική αρχή της πόλης η οποία με επιστολή της εκφράζει την έντονη διαφωνία της τοπικής κοινωνίας στην επιβαλλόμενη αύξηση.

Μετά από δύο χρόνια διακοπής της λειτουργίας του οδοντωτού που είχε σαν αποτέλεσμα η περιοχή των Καλαβρύτων να πληγεί οικονομικά, όλοι ανέμεναν την επαναλειτουργία του και εξέφραζαν την ελπίδα τους για ανάκαμψη της κίνησης στην περιοχή.

Επειδή οι σχεδιαζόμενες αυξήσεις που φτάνουν το 180% θα δημιουργήσουν σοβαρά προβλήματα στην τουριστική κίνηση αλλά και άσχημη εικόνα για τις τιμές των παρεχόμενων υπηρεσιών στην πόλη των Καλαβρύτων,

ερωτάται ο κ. υπουργός

1. Με ποια λογική επιβάλλονται τόσο μεγάλες αυξήσεις στα εισιτήρια του οδοντωτού;

2. Προτίθεστε να παρέμβετε για να επανεξεταστεί το θέμα των παραπάνω απαράδεκτων αυξήσεων που τορπιλίζουν τη λειτουργία του οδοντωτού;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης