Τετάρτη 29 Ιουλίου 2009

Αγανάκτηση των πολιτών για την παράνομη λειτουργία κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην Πάτρα


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Ερώτηση για το θέμα της παράνομης λειτουργίας κεραιών κινητής τηλεφωνίας στην Πάτρα κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Μεγάλος αριθμός κεραιών κινητής τηλεφωνίας έχουν εγκατασταθεί σε κατοικίες της Πάτρας χωρίς να έχουν την απαιτούμενη απ’ τη νομοθεσία άδεια. Τα παραπάνω καταγγέλλει με ανακοίνωσή της η «Κίνηση πολιτών ενάντια στις κεραίες» η οποία γίνεται αποδέκτης της δικαιολογημένης αγανάκτησης των πολιτών που βλέπουν καθημερινά τις εταιρίες να λειτουργούν πάνω από τους νόμους της πολιτείας.

Σοβαρό επεισόδιο δημιουργήθηκε πρόσφατα όταν περίοικοι προσπάθησαν να εμποδίσουν εργασίες συντήρησης σε παράνομη κεραία κινητής τηλεφωνίας στη συμβολή των οδών Προποντίδας και Δορυλαίου και ο τεχνικός της εταιρίας βιντεοσκοπούσε τους κατοίκους απειλώντας τους με διώξεις.

Η «Κίνηση πολιτών» καταγγέλλει πως οι εταιρίες κινητής τηλεφωνίας έχουν αποθρασυνθεί, απολαμβάνουν ιδιότυπης ασυλίας και συνεχίζουν να παρανομούν εγκαθιστώντας κατ’ εξακολούθηση κεραίες χωρίς άδεια και έλεγχο από τις αρμόδιες αρχές. Παράλληλα συνεχίζουν να έχουν σε λειτουργία τις παράνομες κεραίες ατιμωρητί αν και έχουν γίνει σχετικές καταγγελίες και ενοχλούνται όταν οι πολίτες προσπαθούν να προασπίσουν τα έννομα αγαθά τους.

Για τις περιπτώσεις των κεραιών που στερούνται άδειας υπάρχει μια απερίγραπτη γραφειοκρατία καθώς δεν υπάρχει συγκεκριμένος φορέας που να μπορεί να αποκαταστήσει τη νομιμότητα.

Επειδή το θέμα έχει προκαλέσει αναστάτωση στους κατοίκους της Πάτρας,
ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Ποιος είναι ο αριθμός των κεραιών που έχουν εγκατασταθεί στην πόλη της Πάτρας και πόσες απ’ αυτές διαθέτουν νόμιμη άδεια;

2. Τι σκοπεύετε να πράξετε για τις κεραίες που στερούνται άδειας ώστε να διασφαλιστεί η δημόσια υγεία;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης