Τετάρτη 22 Ιουλίου 2009

Αμιαντούχα απόβλητα στο Δρέπανο

Η Εθνική Τράπεζα υπέβαλε τη μελέτη εξυγίανσης του χώρου

Μετά από έντονες πιέσεις, υπέβαλε τελικά η Εθνική Τράπεζα στις 16-6-09 στη Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας της Δυτικής Ελλάδας την ειδική μελέτη εξυγίανσης-αποκατάστασης του χώρου του πρώην εργοστασίου της «Αμιαντίτ» στο Δρέπανο, το οποίο έχει χαρακτηριστεί ως το μεγαλύτερο νεκροταφείο αμιάντου της χώρας μας.
Τα παραπάνω αναφέρονται σε απάντηση του υφυπουργού ΠΕΧΩΔΕ κ. Καλογιάννη σε πρόσφατη ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Τσούκαλη.

Στην απάντησή του ο κ. Καλογιάννης αναφέρει:

«Σας γνωρίζουμε ότι με έγγραφό της η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, ενημέρωσε το ΥΠΕΧΩΔΕ ότι στις 16-6-09 υποβλήθηκε στην οικεία Δ/νση Περιβάλλοντος και Χωροταξίας η ειδική μελέτη εξυγίανσης - αποκατάστασης του χώρου του παραπάνω εργοστασίου από την Εθνική Τράπεζα της Ελλάδος. Η μελέτη βρίσκεται στο στάδιο αξιολόγησης».

Σε δηλώσεις του ο κ. Τσούκαλης ανέφερε:

«Ένα και πλέον χρόνο γίναμε μάρτυρες μιας απίστευτης κωλυσιεργίας απ’ την πλευρά των νέων ιδιοκτητών του πρώην εργοστασίου της «Αμιαντίτ» να αποκαταστήσουν το χώρο όπως είχαν υποχρέωση. Ελπίζω η υποβληθείσα μελέτη να μην χρειαστεί ακόμη ένα χρόνο για να εγκριθεί και να υλοποιηθεί. Η καρκινογόνος εστία του Δρεπάνου πρέπει να εκλείψει το συντομότερο. Η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας στην οποία υποβλήθηκε η μελέτη θα πρέπει να ενεργοποιηθεί προς αυτή την κατεύθυνση».