Δευτέρα 29 Ιουνίου 2009

Ερασιτεχνισμοί στη μεταφορά της παθολογικής κλινικής του «Αγ. Ανδρέα»

ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Άμεση παραδοχή της επιπόλαιας και ερασιτεχνικής επιλογής για μεταφορά της Παθολογικής Κλινικής του Γ.Ν. Πατρών «Αγ. Ανδρέας» στο Ειδικό Νοσοκομείο Θώρακος, περιέχεται σε έγγραφη απάντηση του αρμοδίου Υφυπουργού κ. Παπαγεωργίου σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκου Τσούκαλη.

Το σχετικό απόσπασμα της απάντησης έχει ως εξής:

«Μετά από την επιστολή του Καθηγητή κ. Ν. Ζούμπου και τις επιστολές των επιστημονικών επιτροπών του ΠΓΝ Πατρών και του ΓΝ Πατρών «Ο Άγιος Ανδρέας», που αναφέρουν συγκεκριμένους προβληματισμούς και προϋποθέσεις για τη μεταφορά της κλινικής, καθώς και λόγω των έκτακτων μέτρων για την αντιμετώπιση του νέου ιού της γρίπης, δεν υλοποιήθηκε προς το παρόν η απόφαση μεταφοράς της κλινικής, έως ότου εκτιμηθεί πλήρως η συμπεριφορά του νέου ιού της γρίπης και αξιολογηθούν τα αναφερόμενα των επιστολών, ώστε να εξασφαλιστούν πρωτίστως οι κατάλληλες συνθήκες των ασθενών, των ιατρών και του νοσηλευτικού προσωπικού».
Η συγκεκριμένη απάντηση απευθύνεται σε όσους είχαν κατηγορήσει για λαϊκισμό και αντικυβερνητισμό τους φορείς και τα πρόσωπα που είχαν καταθέσει υπεύθυνα αιτιολογημένες συστάσεις για το ενδεχόμενο της μεταφοράς.