Παρασκευή 26 Ιουνίου 2009

Περιμένουν ακόμα το αντιπυρικό επίδομα οι άνεργοι του Διακοπτού

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Δύο χρόνια μετά την καταστροφική πυρκαγιά στην Αιγιάλεια και οι άνεργοι του Διακοπτού περιμένουν ακόμα το επίδομα των 1000 Ευρώ. Το παραπάνω θέμα φέρνει με ερώτησή του προς την υπουργό απασχόλησης, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.
Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:


Με το υπ΄αριθμ. 9989/2008 έγγραφό του, που σας κοινοποιήθηκε τον Οκτώβριο του 2008, ο Συνήγορος του Πολίτη, χαρακτηρίζει ΕΥΘΕΩΣ ΑΝΤΙΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗ, τη μη χορήγηση εκτάκτου επιδόματος των 1.101,75 ευρώ, στους ανέργους των δημοτικών διαμερισμάτων του Δήμου Διακοπτού που χαρακτηρίστηκαν ως πυρόπληκτα μετά την έκδοση της σχετικής αρχικής Υ.Α. (31640/27.8.2007).
Με το ίδιο πιο πάνω έγγραφο και προς άρση της άνισης μεταχείρισης ουσιωδώς ομοίων περιπτώσεων, συστήνει προς τον ΟΑΕΔ, την έκδοση σχετικής απόφασης για τη χορήγηση του επιδόματος και προς τους ανέργους των Δ.Δ. που χαρακτηρίστηκαν ως πυρόπληκτα μετά την έκδοση της αρχικής απόφασης.
Επιπλέον, με το υπ΄αριθ. 934/10.11.2008 διαβιβαστικό σας, ζητάτε από τον Διοικητή του ΟΑΕΔ, εκτός των άλλων να ενημερώσει τον ενδιαφερόμενο και το γραφείο σας, για τις όποιες ενέργειές του.
Επειδή έχουν παρέλθει επτά (7) μήνες από τη διαβίβαση του πιο πάνω εγγράφου σας και καμία απάντηση δεν έχουν λάβει οι 56 ενδιαφερόμενοι του Δ.Δ. Διακοπτού.

Ερωτάται η κ. Υπουργός:

Σε ποιες ενέργειες έχει προβεί ο ΟΑΕΔ για την άρση της προφανούς άνισης μεταχείρισης των 56 ανέργων του Δ.Δ. Διακοπτού και γιατί μέχρι σήμερα δεν έχουν ενημερωθεί για τις ενέργειες που αναλήφθηκαν;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης