Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΧΩΡΙΣ ΕΛΕΓΚΤΗ ΙΑΤΡΟ Η ΠΟΛΗ ΤΗΣ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ

Ερώτηση προς τον κ. υπουργό Υγείας & Κοινωνικής Αλληλεγγύης

Τεράστια προβλήματα στην εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Δημοσίου δημιουργεί η έλλειψη ελεγκτή ιατρού στην πόλη της Ναυπάκτου. Εδώ και αρκετό καιρό και για μεγάλο διάστημα στη Ναύπακτο δεν υπήρχε ελεγκτής ιατρός για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του Δημοσίου. Τελικώς τοποθετήθηκε ιατρός-ελεγκτής, εργάστηκε για 2-3 ημέρες, παραιτήθηκε και το πρόβλημα διαιωνίζεται.

Αποτέλεσμα αυτής της κατάστασης είναι οι ασφαλισμένοι αλλά και οι συνταξιούχοι του Δημοσίου, αναγκάζονται να ταξιδεύουν στο Μεσολόγγι, προκειμένου να θεωρήσουν τα βιβλιάριά τους ή να λάβουν έγκριση για τη διενέργεια εξετάσεων ή την αγορά φαρμάκων.

Το παραπάνω πρόβλημα δημιουργείται λόγω της τοποθέτησης σε θέσεις ελεγκτών, ιατρών χωρίς ειδικότητα, οι οποίοι μόλις λάβουν ειδοποίηση για την ειδικότητά τους, παραιτούνται και η θέση τους παραμένει κενή.

Επειδή η έλλειψη ελεγκτή-ιατρού δημιουργεί προβλήματα στους ασφαλισμένους και τους συνταξιούχους του Δημοσίου στην πόλη και την περιφέρεια της Ναυπάκτου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Προτίθεστε να καλύψετε άμεσα την κενή θέση του ελεγκτή ιατρού στη πόλη της Ναυπάκτου για την εξυπηρέτηση των ασφαλισμένων του δημοσίου;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης