Τρίτη 28 Απριλίου 2009

ΧΩΡΙΣ ΝΕΥΡΟΧΕΙΡΟΥΡΓΟ ΤΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ

Ερώτηση προς τον κ. Υπουργό Υγείας και κοινωνικής αλληλεγγύης

Χωρίς νευροχειρουργό παραμένει το νοσοκομείο Αγρινίου παρότι η προκήρυξη για την κάλυψη της θέσης έγινε το 2007. Την ίδια χρονιά είχαν προκηρυχτεί και οι θέσεις νευροχειρουργού για τα νοσοκομεία Πύργου, Ρόδου, Χανίων, Λάρισας και Καβάλας, οι οποίες και καλύφθηκαν εδώ και ένα χρόνο. Το μόνο νοσοκομείο που έμεινε ακάλυπτο είναι του Αγρινίου με αποτέλεσμα να δημιουργούνται σοβαρά προβλήματα στην εξυπηρέτηση των κατοίκων του νομού.

Ιδιαίτερη εντύπωση προκαλεί το γεγονός ότι ενώ έχει γίνει επιλογή συγκεκριμένου νευροχειρουργού για την κάλυψη της θέσης δεν ανακοινώνεται ο διορισμός του στο ΦΕΚ με συνέπεια το νοσοκομείο να παραμένει ακάλυπτο.

Η έλλειψη του νευροχειρουργού εκτός των άλλων δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στη λειτουργία της μονάδας εντατικής θεραπείας (ΜΕΘ). Είναι γνωστό ότι ΜΕΘ χωρίς τη συνεπικουρία νευροχειρουργού δύσκολα λειτουργεί ή υπολειτουργεί με αποτέλεσμα βαριά περιστατικά να μεταφέρονται στην Πάτρα ή τα Ιωάννινα.

· Επειδή η κάλυψη του νοσοκομείου Αγρινίου με την ειδικότητα του νευροχειρουργού κρίνεται απολύτως απαραίτητη

· Επειδή η καθυστέρηση δημοσίευσης στο ΦΕΚ του επιλεγέντος νευροχειρουργού, δημιουργεί βάσιμες υπόνοιες για σκόπιμη κωλυσιεργία, προς εξυπηρέτηση «ημετέρων»,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός

1. Γιατί μέχρι σήμερα παραμένει κενή η θέση του νευροχειρουργού παρότι έχει γίνει επιλογή συγκεκριμένου ιατρού;

2. Προτίθεστε να προχωρήσετε στην άμεση δημοσίευση στο ΦΕΚ του επιλεγέντος ιατρού προκειμένου αυτός να αναλάβει άμεσα υπηρεσία;


Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης