Δευτέρα 13 Απριλίου 2009


ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Τον κ. Υπουργό Οικονομίας & Οικονομικών

ΘΕΜΑ: «Ανάκληση μετάθεσης της Προϊσταμένης της Κτηματικής Υπηρεσίας Αχαΐας»


Με ερώτησή μου (16153/13.6.2009) είχα καταγγείλει τη σκανδαλώδη μετάθεση του Προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας κ. Νικολάου Σιάνη στην Πάτρα, παρά τα όσα του καταλογίζονται από το Σώμα Επιθεωρητών – Ελεγκτών Δημόσιας Διοίκησης.
Σύμφωνα με σχετική έκθεση των Επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης αποκαλύπτονται δεκάδες περιπτώσεις παράνομων αμμοχαλικοληψιών στα ποτάμια της Ηλείας από τοπικούς εργολάβους με τη σιωπή και την ανοχή του κ. Σιάνη. Στην ίδια έκθεση επισημαίνεται ότι θα πρέπει να ασκηθεί πειθαρχική δίωξη σε βάρος του για τη μη λήψη των προβλεπόμενων μέτρων σε όσες υποθέσεις παράνομων αμμοληψιών ήλθαν σε γνώση του, καθώς και για τη σημαντική καθυστέρηση να παράσχει τις απαιτούμενες πληροφορίες για τη διενέργεια του ελέγχου κατά παράβαση των διατάξεων του άρθρου 5 παρ. 4α του Ν. 3074/2002.
΄Ετσι αντί ο συγκεκριμένος υπάλληλος να τεθεί σε διαθεσιμότητα επιβραβεύεται και μετατίθεται στην Πάτρα. Παράλληλα με τις πολιτικές το θέμα έχει και κοινωνικές διαστάσεις, αφού για να «βολευτεί» στην Κτηματική Υπηρεσία Αχαΐας ο εν λόγω κύριος, θα πρέπει να φύγει, η σοβαρά άρρωστη νυν Προϊσταμένη Κωνσταντίνα Κουτσογεωργοπούλου, η οποία έχει αιτηθεί να μην μετατεθεί στην Ηλεία, όπου και αποφασίστηκε να μετατεθεί χωρίς να το ζητήσει.
Με αίτησή της η κ. Κουτσογεωργοπούλου ζητά την ανάκληση της μετάθεσής της στον Πύργο για σοβαρούς λόγους υγείας (πάσχει από τη δυσίατη νόσο Hodgkin’s και έχει υποβληθεί σε χημειοθεραπεία και ακτινοθεραπεία) αλλά και για οικογενειακούς λόγους αφού είναι μητέρα ανήλικου παιδιού και ο σύζυγός της πάσχει από στεφανιαία νόσο και έχει υποβληθεί σε επέμβαση αγγειοπλαστικής.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Επιμένετε στην απόφασή σας για μετάθεση του Προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας μετά τα όσα του καταλογίζονται από το σώμα ελεγκτών-επιθεωρητών Δημόσιας Διοίκησης;
2) Προτίθεστε να ανακαλέσετε τη μετάθεση της Προϊσταμένης της Κτηματικής Υπηρεσίας Αχαΐας, λόγω σοβαρών οικογενειακών προβλημάτων αλλά προβλημάτων υγείας που αντιμετωπίζει;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης