Πέμπτη 30 Απριλίου 2009

Τηρούνται οι προϋποθέσεις για τη μεταφορά της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου Αγ. Ανδρέας;

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Η μεταφορά της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας» δεν μπορεί να γίνει αν δεν τηρηθούν συγκεκριμένες προϋποθέσεις προκειμένου να μην κινδυνεύσει η υγεία των συμπολιτών μας.
Τα παραπάνω τονίζει μεταξύ άλλων σε ερώτησή του προς τον υπουργό υγείας, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης με αφορμή επιστολή του Δ/ντη της Παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ρίου καθηγητή κ. Ζούμπου.


Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Κατά την τελευταία επίσκεψή σας στην Πάτρα σε σύσκεψη που έγινε στην περιφέρεια Δυτ. Ελλάδος, αποφασίστηκε η μεταφορά της Παθολογικής Κλινικής του νοσοκομείου «Αγ.Ανδρέας» στο κτίριο του ταχύρρυθμου και στο νοσοκομείο Νοσημάτων Θώρακος.
Η λύση αυτή χαρακτηρίστηκε επικίνδυνη για την υγεία των ασθενών τόσο από τους γιατρούς όσο και από τους εργαζόμενους του νοσοκομείου «Αγ. Ανδρέας». Πρόσφατα ο Δ/ντής της παθολογικής κλινικής του νοσοκομείου Ρίου, καθηγητής κ. Νικόλαος Ζούμπος με επιστολή του προς τον διοικητή της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας , θέτει τέσσερεις συγκεκριμένες προϋποθέσεις για τη μεταφορά της Παθολογικής Κλινικής του «Αγ. Ανδρέα».
Για να μπορέσει να γίνει με ασφάλεια η αποφασισθείσα μεταφορά, ο κ. Ζούμπος αναφέρει ότι θα πρέπει να εξασφαλιστούν οι εξής προϋποθέσεις:
Πλήρης αξιοποίηση του κτιρίου του Ταχύρρυθμου ώστε να καλύψει όλες τις ανάγκες μιας ημέρα παρά ημέρα εφημερίας με ανάπτυξη μάλιστα επαρκούς αριθμού κλινών βραχείας νοσηλείας.

Απαιτείται πλήρης κάλυψη των παθολόγων με όλες τις ειδικότητες που απαιτούνται για την εφημερία, καθώς και στόλου ασθενοφόρων για την μεταφορά των ασθενών.

Πρέπει να διατεθούν όλες οι κλίνες του «Νοσημάτων Θώρακος» για ασθενείς παθολογικών ειδικοτήτων.

Πρέπει να συμμετέχουν όλοι οι γιατροί του Παθολογικού Τομέα στις εφημερίες και ενδεχομένως να ενισχυθεί το ιατρικό δυναμικό της Παθολογικής Κλινικής του «Αγ. Ανδρέα» με γιατρούς από περιφερειακά νοσοκομεία και Κέντρα Υγείας.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

΄Εχουν εξασφαλιστεί οι ανωτέρω προϋποθέσεις έτσι ώστε η αποφασισθείσα λύση της μεταφοράς της Παθολογικής Κλινικής να είναι ασφαλής πρωτίστως για τους ασθενείς και ακολούθως για τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης