Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Ο Στέφανος δεν είναι μόνος του


ΕΚΔΗΛΩΣΗ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ ΣΤΟ ΣΤΕΦΑΝΟ ΚΟΛΛΙΑ

Στην Καλοσκοπή της Γραβιάς, βρέθηκε την Κυριακή 5 Απριλίου, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. Νίκος Τσούκαλης, παίρνοντας μέρος στη συγκέντρωση συμπαράστασης στο μέλος της «Κίνησης για τη σωτηρία της Γκιώνας» Στέφανο Κόλλια, του οποίου θρασύδειλοι εμπρηστές έβαλαν για δεύτερη φορά φωτιά στο σπίτι του και το έκαψαν ολοσχερώς.

Ο Στέφανος μαζί με άλλους κατοίκους της Καλοσκοπής και άλλων χωριών, τόλμησαν να εκφράσουν άποψη για τις καταστροφές που ασύδοτα επιφέρουν στο φυσικό πλούτο του βουνού, οι κερδοσκοπικές μεταλλευτικές εταιρίες και να αντισταθούν στα σχέδιά τους για τη ληστρική του εκμετάλλευση. Στη συγκέντρωση που πραγματοποιήθηκε στην κεντρική πλατεία του χωριού της Καλοσκοπής πήραν μέρος ενεργοί πολίτες απ΄ όλη την Ελλάδα συμμετέχοντας έτσι ενεργά στο μεγάλο κίνημα αλληλεγγύης που έχει αναπτυχθεί προκειμένου να συγκεντρωθούν χρήματα για να ξαναχτιστεί το πατρογονικό σπίτι του Στέφανου.

Ο κ. Τσούκαλης ήταν ο μοναδικός βουλευτής του Ελληνικού Κοινοβουλίου που πήρε μέρος στη συγκέντρωση και εξέφρασε τη συμπαράστασή του στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής για τη σωτηρία της Γκιώνας, τονίζοντας πως καμιά πυρκαγιά δεν πρόκειται να σταματήσει τις αντιδράσεις ενάντια στην ασυδοσία των μεταλλείων. Για το θέμα της πυρπόλησης του σπιτιού του Στέφανου Κόλλια έχει κατατεθεί στη Βουλή ερώτηση από το βουλευτή του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. κ. Φώτη Κουβέλη.

΄Ηδη έχει εκδηλωθεί ένα τεράστιο κύμα συμπαράστασης και οικονομικής υποστήριξης στον Στέφανο Κόλλια, προκειμένου να ξαναχτίσει το πατρογονικό του σπίτι. ΄Οσοι επιθυμούν να συνδράμουν μπορούν να καταθέσουν οποιοδήποτε ποσό στο Λογαριασμό 721/310473-74 της Εθνικής Τράπεζας (Κόλλιας Ταξιάρχης, Κόλλιας Στέφανος-Δημήτριος).