Τρίτη 7 Απριλίου 2009

Στην εξεταστική επιτροπή της βουλής για την υπόθεση Παυλίδη, ο Νίκος Τσούκαλης

Στην Ειδική Κοινοβουλευτική Επιτροπή για τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για την υπόθεση Παυλίδη , μετά την καθαρή εντολή της Βουλής με 251 ψήφους θα πάρει μέρος ο βουλευτής Αχαΐας Νίκος Τσούκαλης εκπροσωπώντας το ΣΥΡΙΖΑ. Η Επιτροπή αναμένεται να ανακοινώσει το πόρισμά της μέχρι το τέλος Απριλίου. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης του θέματος στην ολομέλεια της βουλής ο κ. Τσούκαλης στην εισήγησή του ανέφερε μεταξύ άλλων:
« Η συζήτηση της παρούσας υπόθεσης επαναφέρει στην επικαιρότητα με δραματικό, αλλά και πιεστικό τρόπο σοβαρές εκφάνσεις, νοσηρά συμπτώματα της πολιτικής και κοινωνικής ζωής του τόπου, όλα απότοκα της αλαζονείας του δικομματισμού, της αυθαιρεσίας, της ατιμωρησίας, της φαυλοκρατίας και του εκμαυλισμού των συνειδήσεων.
Η εμπέδωση και θωράκιση της διαφάνειας είναι πρωτίστως πολιτικό ζήτημα και πρωταρχικό αίτημα των Ελλήνων πολιτών. Ο ΣΥΡΙΖΑ θεωρεί αναγκαίο να υπάρξουν και νέες ρυθμίσεις που θα υπηρετούν την πολιτική διαφάνεια, τη χρηματοδότηση των κομμάτων, τον ουσιαστικό έλεγχο των οικονομικών τους, τη σύννομη και χρηστή διαχείριση του δημοσίου χρήματος, αλλά και την αυστηροποίηση των κυρώσεων.
Όσον αφορά τη συγκεκριμένη επιτροπή, το διαβιβαστικό έγγραφο του κυρίου ανακριτή είναι καταλυτικό προκειμένου να οδηγηθούμε στη σύσταση της. Κάθε διαφορετική απόφαση νομίζω ότι θα αποτελέσει πλήγμα και για το κύρος του πολιτικού κόσμου, για καθέναν από εμάς προσωπικά αλλά και για την ίδια τη δικαιοσύνη.»