Τρίτη 31 Μαρτίου 2009

Προς τον κ. Υπουργό Yγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης
ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

ΘΕΜΑ: «Κατηγορείται από την ΕΛ.ΑΣ ο διοικητής του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών»


Σύμφωνα με την αριθμ. Π4/ΓΠοικ 172737/23.12.2008 απόφασή σας διορίστηκε ως διοικητής του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών πλήρους και αποκλειστικής απασχόλησης ο κ. Θανασούλας Σωτήρης, τεχνολόγος πολιτικός μηχανικός (Δομικών ΄Εργων) με διετή θητεία.
Η τοποθέτηση του κ. Θανασούλα με την ιδιότητα του τεχνολόγου πολιτικού μηχανικού ως διοικητή σε ένα ίδρυμα κοινωνικής μέριμνας έχει προκαλέσει σωρεία δημοσιευμάτων και αντιδράσεων μιας και το συγκεκριμένο πρόσωπο πέραν της άσχετης με το αντικείμενο ιδιότητάς του, εμπλέκεται σε κύκλωμα παράνομων ελληνοποιήσεων αλλοδαπών στην Ηλεία.
Όπως αναφέρεται στην υπ΄ αριθμ. 7017/13/12515/30.6.2007 πολυσέλιδη αναφορά της Υπηρεσίας Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. προς τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών της Αμαλιάδας, ο νυν διοικητής του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών και πρώην δήμαρχος Βουπρασίας όχι μόνο ανεχόταν τη δράση του κυκλώματος παράνομων ελληνοποιήσεων στο Δήμο του, αλλά είχε τακτοποιήσει και ο ίδιος παράνομα αλλοδαπές γυναίκες παρουσιάζοντας ψευδώς ότι αυτές εργάζονταν ως εργάτριες στα κτήματά του.
Στο ίδιο πρόσωπο αναφέρεται και η από 4.7.2007 ανακοίνωση της Δ/νσης Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ. σημειώνονται επί λέξει: «Το κύκλωμα δραστηριοποιήθηκε επί διετία τουλάχιστον και μάλιστα υπό την ανοχή του τότε Δημάρχου, στον οποίο ενώ είχε καταγγελθεί η δραστηριότητα, δεν είχε προβεί σε οποιαδήποτε ενέργεια. Από τα στοιχεία που κατασχέθηκαν υπολογίζεται ότι ο αριθμός των παρανόμως τακτοποιηθέντων αλλοδαπών ανέρχεται σε χιλιάδες, ενώ τα χρηματικά ποσά που αποκόμισε το κύκλωμα ανέρχονται σε εκατοντάδες χιλιάδες Ευρώ».
Δεδομένων των ανωτέρω αλλά και της έντονης φημολογίας ότι η τοποθέτηση του συγκεκριμένου ατόμου έγινε μόνο και μόνο λόγω της κομματικής του τοποθέτησης, παρότι ελέγχεται από τις διοικητικές αρχές για αδιαφάνεια και εμπλοκή σε σοβαρές αξιόποινες πράξεις.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Γνωρίζατε την εμπλοκή του νυν διοικητή του ΚΕΠΕΠ Λεχαινών στο παράνομο κύκλωμα ελληνοποιήσεων αλλοδαπών;
2) Προτίθεστε να επανεξετάσετε την απόφαση τοποθέτησής του ως διοικητή;
3) Τι προτίθεστε να πράξετε για να διασκεδάσετε τις υπόνοιες ότι πρόκειται για μια καθαρά κομματική επιλογή;

O ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης