Πέμπτη 26 Μαρτίου 2009

Κατάργηση πρακτορείου εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ στην Πάτρα.
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Στη βουλή φέρνει το θέμα της κατάργησης ενός ακόμη πρακτορείου εξυπηρέτησης πελατών της ΔΕΗ, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Στην ερώτησή του, ο κ. Τσούκαλης επισημαίνει την έλλειψη κοινωνικής ευαισθησίας της ΔΕΗ και ερωτά τον αρμόδιο υπουργό ανάπτυξης τι μέτρα προτίθεται να λάβει προκειμένου η ΔΕΗ να μην καταργεί κάθε πρακτορείο που κρίνει ότι δεν είναι κερδοφόρο, ακόμα και αν πρόκειται για πρακτορεία μεγάλης προσέλευσης πελατών και εισπράξεων.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Ένα ακόμα πρακτορείο εξυπηρέτησης πελατών αποφασίζει να καταργήσει η Διοίκηση της ΔΕΗ μέχρι 30-3-2009 στη βόρεια πλευρά της πόλης της Πάτρας. Ένα πρακτορείο που εξυπηρετεί 60.000 πελάτες και διευκολύνει την πρόσβαση των δημοτών που διαμένουν από την οδό Γούναρη μέχρι τα Μποζαΐτικα. Δηλαδή σχεδόν τη μισή Πάτρα, αδιαφορώντας για τις κοινωνικές επιπτώσεις και την ταλαιπωρία των πελατών.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ εδώ και καιρό προχωρεί συστηματικά στην κατάργηση πρακτορείων εξυπηρέτησης πελατών π.χ. Ιθάκης, Παξών, Σάμης, Ληξουρίου με την δικαιολογία ότι τα λειτουργικά έξοδα αυτών, υπερκαλύπτουν τις εισπράξεις. Αν αυτό ισχύει για τα μικρά πρακτορεία, πως δικαιολογείται η απόφαση της κατάργησης ενός πρακτορείου, που σύμφωνα με την Τ.Ε. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ, είναι από τα μεγαλύτερα στην Πελοπόννησο και την Ήπειρο;
Στο όνομα της μείωσης των λειτουργικών δαπανών της, η ΔΕΗ δεν δείχνει ίχνος κοινωνικής ευαισθησίας ταλαιπωρώντας τους πολίτες αυτής της χώρας. Αποδεικνύεται δε ότι η Διοίκηση της ΔΕΗ δεν έχει ασχοληθεί με την πρόταση της Τ.Ε. ΕΔΟΠ/ΔΕΗ για εξοικονόμηση και μείωση των λειτουργικών δαπανών από τα εκτός έδρας των στελεχών που έχουν αυξηθεί κατακόρυφα τα τελευταία χρόνια.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Τι μέτρα προτίθεσθε να λάβετε προκειμένου να υποχρεώσετε τη Διοίκηση της ΔΕΗ να δείξει κοινωνικό πρόσωπο και να μην καταργεί κάθε πρακτορείο που κρίνει ότι δεν είναι κερδοφόρο, ακόμα και πρακτορεία μεγάλης προσέλευσης πελατών και εισπράξεων;
2) Τι σχεδιάζει η Διοίκηση της ΔΕΗ και ποια πρακτορεία πρόκειται να καταργήσει στη συνέχεια;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης