Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2009

ΚΕΝΑ ΔΑΣΚΑΛΩΝ ΣΤΑ ΣΧΟΛΕΙΑ ΤΗΣ ΑΧΑΪΑΣ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Μεσούσης της σχολικής χρονιάς, δέκα κενές θέσεις δασκάλων έχουν δημιουργηθεί στα σχολεία της Πρωτοβάθμιας Εκπαίδευσης του Νομού μας, δημιουργώντας σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία.
Το θέμα φέρνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
«Δέκα κενά δασκάλων έχουν δημιουργηθεί σε σχολεία του Νομού Αχαΐας μεσούσης της σχολικής χρονιάς. Η κάλυψη αυτών των κενών γίνεται με συγχωνεύσεις τμημάτων, μετακινήσεις εκπαιδευτικών και αναστολή της λειτουργίας ολοήμερων σχολείων.
Τα παραπάνω κενά δημιουργούν σοβαρά προβλήματα στην εκπαιδευτική διαδικασία και παρότι έχει ζητηθεί η κάλυψή τους από την πρώτη στιγμή που προέκυψαν, λόγω αδειών κυήσεων ή άλλων ζητημάτων, δεν έχουν ακόμη καλυφθεί.
Ο αρχικός προγραμματισμός προέβλεπε την αποστολή εκπαιδευτικού προσωπικού, την περίοδο των γιορτών. Από τις προσλήψεις όμως που έγιναν δεν στάλθηκαν άτομα στην Αχαΐα.
Είναι φανερό πως με τις μετακινήσεις δασκάλων ή τις συγχωνεύσεις τμημάτων δεν λύνεται το πρόβλημα. Απαιτούνται νέες πιστώσεις για την πρόσληψη εκπαιδευτικού προσωπικού.

Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.
Πόσα τα υπάρχοντα κενά εκπαιδευτικών στις σχολικές μονάδες της Αχαΐας;
2. Προτίθεστε να εγκρίνετε άμεσα τις απαιτούμενες πιστώσεις για την κάλυψη των υπαρχόντων κενών στα σχολεία της Αχαΐας;»

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης