Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Ερώτηση

Προς τον κ. Υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων

ΘΕΜΑ: «Δυσμενής μετάθεση του Δασάρχη Πύργου»


Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού και Αθηναϊκού τύπου, ο Δασάρχης Πύργου μετατέθηκε ξαφνικά στο Δασαρχείο Αιγίου μια υπηρεσία που απέχει 100 χιλιόμετρα από το σπίτι του.
Σύμφωνα με δηλώσεις του μετατιθέμενου Δασάρχη πίσω από την μετάθεσή του βρίσκονται βουλευτές και κομματάρχες της Νέας Δημοκρατίας, οι οποίοι τον προέτρεπαν επί μήνες να παρανομήσει και να εξυπηρετήσει μεγάλα οικονομικά συμφέροντα σε βάρος του περιβάλλοντος.
Την άρνησή του να δεχθεί τη συναλλαγή και να διαφυλάξει, εφαρμόζοντας το νόμο ότι έχει απομείνει στην πυρόπληκτη Ηλεία, την πλήρωσε με μια εκδικητική μετάθεση.
Ο Δασάρχης κατήγγειλε μια σειρά περιστατικών παρανομίας μέσα από τα οποία δέχτηκε πιέσεις και συγκρούσεις με «ημέτερους» της Νέας Δημοκρατίας.
Χαρακτηριστικά ανέφερε την προσπάθεια καταπάτησης του δάσους Κατάκολου από τοπικούς επιχειρηματίες και την καταστροφή των δέντρων με καυστικό οξύ, τις ενστάσεις του για την αναδάσωση του Κρόνιου Λόφου στην Αρχαία Ολυμπία, καθώς και την προσπάθεια Δημάρχου, προσκείμενου στη Νέα Δημοκρατία να εγκαταστήσει παράνομα μέσα σε δασική έκταση φωτοβολταϊκό πάρκο.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Για ποιους λόγους έγινε η μετάθεση του συγκεκριμένου Δασάρχη από τον Πύργο στο Αίγιο;
2) Σκοπεύετε να διερευνήσετε τα καταγγελλόμενα του Δασάρχη και να λάβετε μέτρα για την αξιοκρατική ρύθμιση του θέματος των μεταθέσεων;


Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης