Τρίτη 17 Φεβρουαρίου 2009

Ερώτηση και Αίτηση Κατάθεσης Εγγράφων
Μ. Παπαγιαννάκη, Ν. Τσούκαλη



Προς τους κ. κ. Υπουργούς
Οικονομίας και Οικονομικών, ΠΕΧΩΔΕ


Θέμα: Κατασκευή γηπέδου γκολφ στο Δήμο Λεχαινών Ηλείας

Το Νοέμβριο του 2007 η εταιρεία «Monifo Investments Limited», με έδρα την Κύπρο, κατέθεσε στο Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών φάκελο με σκοπό να επενδύσει στην κατασκευή γηπέδου γκολφ σε παραθαλάσσια έκταση 400 στρεμμάτων στο Δήμο Λεχαινών, την οποία ως γνωστόν διεκδικεί την ιδιοκτησία της.
Η επένδυση δεν προχώρησε για το λόγο ότι ο Δήμαρχος Λεχαινών κατήγγειλε στο Υπ. Οικονομίας και Οικονομικών τις ενέργειες του Προϊσταμένου της Κτηματικής Υπηρεσίας Ηλείας, ο οποίος ενώ ξεκίνησε τις διαδικασίες χάραξης αιγιαλού- παραλίας, παρατύπως αλληλογραφούσε με την εν λόγω εταιρεία.
Η απόφαση για το ιδιοκτησιακό καθεστώς της εν λόγω περιοχής ακόμη εκκρεμεί. Στις 12 Ιανουαρίου 2009 το Δημοτικό Συμβούλιο Λεχαινών ζήτησε, αλλά δεν του δόθηκε, αντίγραφο όλων των εγγράφων, μεταξύ αυτών και το φάκελο της αλληλογραφίας ανάμεσα στην ΚΕΔ και την εν λόγω εταιρεία.
Επειδή είναι αντιοικολογικό να προωθούνται σχέδια κατασκευής γηπέδων γκολφ σε μια περιοχή με έντονο πρόβλημα λειψυδρίας, το οποίο ήδη δημιουργεί πρόβλημα σε χιλιάδες στρέμματα καλλιεργειών στο νομό,
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί
- Πώς αντιμετωπίζετε η προοπτική μιας τέτοιας επένδυσης σε αυτή την περιοχή και τις αρνητικές επιπτώσεις που θα έχει;
- Σας παρακαλούμε πέραν της ενημέρωσης μας να μας κοινοποιήσετε τον φάκελο αλληλογραφίας μεταξύ της ΚΕΔ και της Κυπριακής εταιρείας και ότι άλλο σχετικό σας έχει κατατεθεί.

Oι ερωτώντες βουλευτές

Νίκος Τσούκαλης
Μιχάλης Παπαγιαννάκης