Τρίτη 20 Ιανουαρίου 2009

Λιμνάζουν τα οδικά έργα στην Πάτρα
ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Ερώτηση για τα οδικά έργα της πόλης των οποίων καθυστερεί η ολοκλήρωσή τους, δημιουργώντας τεράστια κυκλοφοριακά προβλήματα, κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας ΣΥ.ΡΙΖ.Α Νίκος Τσούκαλης.
Στην ερώτηση ο κ. Τσούκαλης αναφέρεται στα έργα που γίνονται στην Ηρώων Πολυτεχνείου στην έξοδο των Ιτεών, στην οδό Πανεπιστημίου και στις παραγλαύκιες οδούς και ερωτά των Υπουργό ΠΕ.ΧΩ.ΔΕ. τι προτίθεται να κάνει για την επιτάχυνση υλοποίησής τους.
Από την περασμένη εβδομάδα ο κ. Τσούκαλης έχει καταθέσει ξεχωριστή ερώτηση για τα έργα του Διακονιάρη που και αυτά έχουν βαλτώσει και σε δηλώσεις του τόνισε, ότι θα βρίσκεται στο πλευρό των φορέων της πόλης σε κάθε αγωνιστική τους κινητοποίηση για να δοθεί επιτέλους λύση στο πρόβλημα που ταλαιπωρεί για χρόνια κατοίκους και επιχειρηματίες.
Για το θέμα του Διακονιάρη αύριο Πέμπτη 22.1.2009 συζητείται στη Βουλή Προσθήκη-Τροπολογία του ΣΥ.ΡΙΖ.Α., την οποία θα αναπτύξει ο κ. Τσούκαλης για την ενίσχυση των επαγγελματιών και των επιχειρήσεων που πλήττονται από τον αποκλεισμό των καταστημάτων τους λόγω των έργων κάλυψης του Διακονιάρη.
Ο κ.Τσούκαλης τόνισε την ανάγκη υπερψήφισης της τροπολογίας απ΄ όλους τους βουλευτές του νομού, προκειμένου να αποζημιωθούν οι πληττόμενοι, αφού η ζημιά προκλήθηκε από πράξεις και παραλείψεις του δημοσίου που είχαν σαν αποτέλεσμα την αδικαιολόγητη καθυστέρηση των έργων.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Βομβαρδισμένη πόλη θυμίζει η Πάτρα λόγω των έργων που λιμνάζουν ή έχουν εγκαταλειφθεί. Η ταυτόχρονη πραγματοποίηση έργων στην οδό Ηρώων Πολυτεχνείου, στην περιοχή Ιτεών (έξοδος προς Πύργο), στην οδό Πανεπιστημίου, καθώς και στις παραγλαύκειες οδούς (στη γέφυρα Γλαύκου), έχουν δημιουργήσει τεράστια προβλήματα στην κυκλοφορία των οχημάτων με αποτέλεσμα να παρατηρούνται πολύωρες καθυστερήσεις.
Κατά τις ώρες αιχμής παρατηρούνται ουρές χιλιομέτρων δημιουργώντας κυκλοφοριακό κομφούζιο στην πόλη της Πάτρας.
Η καθυστέρηση αποπεράτωσης των παραπάνω έργων πέραν του κυκλοφοριακού προβλήματος δημιουργεί σοβαρά προβλήματα και στις παρακείμενες εμπορικές επιχειρήσεις που έχουν σχεδόν αποκλειστεί και δεν είναι εύκολη η πρόσβαση των πελατών τους.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)
Ποιες υπηρεσίες είναι αρμόδιες για την πραγματοποίηση καθενός από τα παραπάνω έργα;
2) Γιατί καθυστερεί η ολοκλήρωση των έργων;
3) Τι προτίθεστε να κάνετε για την επιτάχυνση υλοποίησης των παραπάνω έργων;»

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης