Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2009

Στη Bουλή τα προβλήματα καθαριότητας του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΔΙΚΑΙΟΣΥΝΗΣ

Στη βουλή φέρνει το ζήτημα της καθαριότητας του Δικαστικού Μεγάρου ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, με ερώτηση που κατέθεσε προς τον νέο υπουργό Δικαιοσύνης κ. Δένδια.
Ο κ. Τσούκαλης στην ερώτησή του αναφέρει ότι η σημερινή κατάσταση του Δικαστικού Μεγάρου πλήττει σοβαρά την εικόνα και το κύρος των δικαστικών υπηρεσιών και ζητεί από τον υπουργό να προχωρήσει σε νομοθετική ρύθμιση ώστε να είναι σύννομες οι δαπάνες καθαρισμού των δικαστικών μεγάρων της χώρας.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Αφόρητη είναι η κατάσταση που επικρατεί στο Δικαστικό Μέγαρο της Πάτρας, λόγω της διακοπής της σύμβασης με την εταιρία καθαριότητας του κτιρίου.
Από την 1η Ιανουαρίου έχει σταματήσει ο καθαρισμός των χώρων του Δικαστικού Μεγάρου, καθώς διακόπηκε η σύμβαση με την εταιρία που έχει αναλάβει το έργο της καθαριότητας, επειδή της οφείλεται το ποσό των 38.500 Ευρώ για τις υπηρεσίες που προσέφερε την προηγούμενη χρονιά.
Η διακοπή της καθαριότητας πέραν των προβλημάτων υγιεινής που έχει δημιουργήσει, πλήττει σοβαρά την εικόνα και το κύρος των δικαστικών υπηρεσιών καθώς διεξάγονται δίκες μέσα σ΄ ένα παντελώς ακατάλληλο περιβάλλον.
Πέραν τούτου, η Επίτροπος του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Υπουργείου σας, απέρριψε δαπάνες που έγιναν για καθαρισμό του Δικαστικού Μεγάρου Πατρών από ιδιωτικά συνεργεία λόγω του ότι δεν υπάρχει ανάλογη νομοθετική ρύθμιση. Για το θέμα αυτό επίκειται αυτοψία στο εσωτερικό του κτιρίου από την υγειονομική επιτροπή της Νομαρχίας Αχαΐας προκειμένου να διαπιστωθούν οι ακριβείς συνθήκες υγιεινής στους εσωτερικούς χώρους.
Επειδή το πρόβλημα είναι σοβαρό και πλήττει την εικόνα των δικαστηρίων της πόλης μας.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)
Προτίθεστε να προχωρήσετε στην άμεση νομοθετική ρύθμιση ούτως ώστε να είναι σύννομες πλέον οι δαπάνες καθαρισμού των δικαστικών μεγάρων της χώρας;
2) Πότε θα προχωρήσετε στην άμεση καταβολή του οφειλόμενου ποσού των 38.500 ευρώ προς την εταιρία καθαριότητας του κτιρίου;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης