Παρασκευή 13 Ιουνίου 2008

Λειτουργία και χρηματοδότηση του προγράμματος «Προαγωγής Αυτοβοήθειας» που υπάγεται στον ΟΚΑΝΑ

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Το Πρόγραμμα « Αυτοβοήθειας» το οποίο λειτουργεί από το 2001 σε συνεργασία και με χρηματοδότηση από τον ΟΚΑΝΑ, έχει παράσχει τις υπηρεσίες του σε 2.230 εξαρτημένα άτομα και μέλη των οικογενειών τους. Υποστηρίζει περίπου 130 εξαρτημένους και 70 μέλη των οικογενειών τους σε μηνιαία βάση, ενώ σε ετήσια βάση προσέρχονται περισσότερα από 500 άτομα με προβλήματα εξάρτησης. Επίσης, έχει αποτελέσει χώρο εκπαίδευσης για 280 λειτουργούς υγείας, μεταπτυχιακούς και προπτυχιακούς φοιτητές του τμήματος Ψυχολογίας.

Επιπλέον το πρόγραμμα αυτό είναι το πλέον οικονομικό καθώς το ετήσιο κόστος που προβλέπεται από τον κρατικό προϋπολογισμό είναι μόλις 160.000 ευρώ. Παρόλα αυτά από τον Σεπτέμβριο 2007 δεν έχει καταβληθεί το ποσό των 80.000, όπως προβλέπεται από τη διετή σύμβαση με τον ΟΚΑΝΑ, με αποτέλεσμα να συσσωρεύονται τα χρέη, το πρόγραμμα να απειλείται με χρεοκοπία ενώ δεν προβλέπεται μέριμνα για τους 130 εξαρτημένους και τις οικογένειές τους που στηρίζει σε μηνιαία βάση.

Δεδομένου ότι το πρόγραμμα είναι ιδιαίτερα επιτυχές καθώς προσφέρει άμεση βοήθεια χωρίς υποκατάστατα και λίστες αναμονής, σε αντίθεση με τα προγράμματα του ΟΚΑΝΑ, επιβάλλει τη συνέχιση της λειτουργίας του. Δεδομένου επίσης ότι η καταπολέμηση των ναρκωτικών και των εξαρτήσεων αποτελεί μία από τις προτεραιότητες της κυβέρνησης όπως εξαγγέλθηκε και από το Εθνικό Σχέδιο Δράσης για την καταπολέμηση των ναρκωτικών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

- Σκοπεύει να διακόψει τη λειτουργία του προγράμματος;
- Αν όχι, πότε θα καταβληθούν τα οφειλόμενα ποσά ώστε να εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του;
- Σε περίπτωση που ο ΟΚΑΝΑ αδυνατεί να προχωρήσει στη χρηματοδότηση του προγράμματος προτίθεται η κυβέρνηση να προχωρήσει στην απευθείας χρηματοδότηση του από το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής αλληλεγγύης;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης

Χρηματοδότηση Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος Πατρών.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Η πρόσφατη απειλή της ΔΕΥΑ Πατρών για διακοπή της ύδρευσης του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος στην Πάτρα λόγω χρεών, κατέδειξε με δραματικό τρόπο το μέγεθος του οικονομικού προβλήματος των νοσηλευτικών ιδρυμάτων.
Η υλοποίηση της ανωτέρω απειλής τονίζει σε επιστολή του ο Δ/ντής της Ιατρικής Υπηρεσίας του νοσοκομείου ενέχει τον βέβαιο κίνδυνο ανεπανόρθωτης βλάβης στην υγεία των ασθενών, χωρίς να αναφερθούν οι ζημιές που θα προκληθούν στον τεχνικό εξοπλισμό. Η διακοπή της ύδρευσης θα επιφέρει ταυτόχρονη αναστολή της λειτουργίας του νοσοκομείου, με ότι αυτό συνεπάγεται για την περίθαλψη των κατοίκων της περιοχής ιδιαίτερα στη δύσκολη μετά το σεισμό περίοδο που διανύουμε.

Επειδή είναι αδιανόητο για ένα νοσηλευτικό ίδρυμα να μην μπορεί να ανταποκριθεί σε στοιχειώδεις οικονομικές υποχρεώσεις όπως η πληρωμή του λογαριασμού ύδρευσης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι προτίθεστε να κάνετε για τη χρηματοδότηση του Νοσοκομείου Νοσημάτων Θώρακος ώστε αυτό να μπορεί να ανταποκριθεί στις υποχρεώσεις του;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης

Απαράδεκτη ταλαιπωρία συνταξιούχων στο Εργατικό Κέντρο Πάτρας για …70 Ευρώ


ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Στη βουλή φέρνει το θέμα της ταλαιπωρίας που υφίστανται καθημερινά οι επισκέπτες του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.
Λόγω βλάβης το ασανσέρ δεν λειτουργεί εδώ και 10 ημέρες και για την επιδιόρθωσή του απαιτείται το φοβερό ποσό των 70 Ευρώ τα οποία αδυνατούν!!! να καταβάλουν τόσο η Εργατική Εστία όσο και το Εργατικό Κέντρο Πάτρας.
Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:


Απίστευτη ταλαιπωρία υφίστανται εκατοντάδες επισκέπτες του Εργατικού Κέντρου Πάτρας, κυρίως γέροντες συνταξιούχοι ο σύλλογος των οποίων στεγάζεται στον 4ο όροφο του Κτιρίου, λόγω της μη λειτουργίας του ασανσέρ.
Το συγκεκριμένο ασανσέρ παραμένει χαλασμένο εδώ και 10 ημέρες και αυτό γιατί κανείς δεν μπορεί να καταβάλει το φοβερό ποσό των 70 ευρώ για τη συντήρησή του!
Η μεν Εργατική Εστία που καλύπτει τα λειτουργικά έξοδα των Εργατικών Κέντρων, βρίσκεται αντιμέτωπη με την απόφαση του Παρέδρου, ο οποίος αρνείται να υπογράψει την πίστωση για τη συντήρηση των ασανσέρ (για όλη την Ελλάδα), το δε Εργατικό Κέντρο Πάτρας θεωρεί απαράδεκτη την απόφαση αυτή και δηλώνει αδυναμία να καλύψει το ποσό.
Επειδή είναι ανεκδιήγητο ηλικιωμένοι άνθρωποι να υφίστανται τόση ταλαιπωρία για ένα τέτοιο ποσό.
Ερωτάται η κ. Υπουργός :

Πως σκέπτεστε να αντιμετωπίσετε το ζήτημα της μη καταβολής των χρημάτων για τη συντήρηση των ασανσέρ όλων των εργατικών κέντρων της χώρας λόγω της άρνησης του Παρέδρου να εγκρίνει το συγκεκριμένο έξοδο;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης


ΠΡΩΤΟΣΕΛΙΔΟ
ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ
ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ
"ΗΜΕΡΑ"
13-6-08

Πέμπτη 12 Ιουνίου 2008


Υπολειτουργεί το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΚΟΥΒΕΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Την υπολειτουργία του Κέντρου Υγείας Ναυπάκτου, λόγω έλλειψης γιατρού και περικοπής πιστώσεων για το 2008, καταγγέλλουν με ερώτησή τους στη Βουλή οι βουλευτές ΣΥΡΙΖΑ, Φώτης Κουβέλης και Νίκος Τσούκαλης. Στην ερώτησή τους οι δυο βουλευτές αναφέρουν:

Το Κέντρο Υγείας Ναυπάκτου που καλύπτει τις ιατρικές και υγειονομικές ανάγκες όχι μόνο της πόλης της Ναυπάκτου, αλλά και των έξι όμορων δήμων, υπολειτουργεί. Ενώ προβλέπεται για την λειτουργία του κέντρου να εφημερεύουν τρεις γιατροί, σήμερα εφημερεύουν μόνο δύο.
Αναφέρεται ότι έχει γίνει από την πολιτεία σημαντική περικοπή των παρεχόμενων πιστώσεων, οι οποίες απαιτούνται για την λειτουργία του, για το έτος 2008 και για τον λόγο αυτό ζητείται η άμεση επιχορήγησή του με 50.000 ευρώ, προκειμένου να καλύψει τις βασικές λειτουργικές σημερινές ανάγκες του.
Επειδή η λειτουργία του εν λόγω Κέντρου Υγείας κρίνεται επισφαλής για το έτος 2008.
Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Σε ποιες ενέργειες θα προβεί για την άμεση κάλυψη της κενής θέσης του ιατρού καθώς και την παροχή των συμπληρωματικών πιστώσεων για την αποκατάσταση της ομαλής λειτουργίας του Κέντρου;
Οι ερωτώντες βουλευτές
ΦΩΤΗΣ ΚΟΥΒΕΛΗΣ
ΝΙΚΟΣ ΤΣΟΥΚΑΛΗΣ

Καθυστερεί η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού Λεχαινών

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Την απαράδεκτη καθυστέρηση της λειτουργίας του βιολογικού καθαρισμού Λεχαινών φέρνει με ερώτησή του στη βουλή, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Οι εγκαταστάσεις του βιολογικού έχουν ολοκληρωθεί εδώ και 4 χρόνια, ενώ τα λύματα πέφτουν ανεπεξέργαστα στη θάλασσα. Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Καθυστερεί αδικαιολόγητα η λειτουργία του εργοστασίου βιολογικού καθαρισμού των Δήμων Λεχαινών, Ανδραβίδας, Τραγανού και Κυλλήνης του Ν. Ηλείας. Το εργοστάσιο παραμένει κλειστό παρότι έχει ολοκληρωθεί η κατασκευή του εδώ και 4 χρόνια με αποτέλεσμα να φθείρονται οι εγκαταστάσεις του ενώ τα αστικά λύματα των ανωτέρω Δήμων διοχετεύονται ανεπεξέργαστα σε ρυάκι που καταλήγει στη θάλασσα και ρυπαίνει τον Κυλλήνιο κόλπο.
Επίσης η μη λειτουργία του αποχετευτικού δικτύου στους παραπάνω δήμους, έχει υποβαθμίσει σοβαρά το περιβάλλον τους, αφού πολλοί κάτοικοι διοχετεύουν τα λύματα των σπιτιών τους στο δίκτυο ομβρίων.
Επειδή η μη λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού και του αποχετευτικού δικτύου έχει υποβαθμίσει σημαντικά τη θαλάσσια περιοχή μεταξύ Λεχαινών και Κυλλήνης.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Γιατί καθυστερεί η λειτουργία του βιολογικού καθαρισμού των 4 Δήμων της πεδινής Ηλείας. Πότε προβλέπεται η έναρξη της λειτουργίας του;
2. Τι σκοπεύετε να κάνετε για την επιτάχυνση των έργων ολοκλήρωσης του αποχετευτικού δικτύου των ανωτέρω Δήμων;

O ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης

Ύποπτες επιλογές προϊσταμένων και διευθυντών στο νοσοκομείο του Ρίου
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Τις επιλογές πρoϊσταμένων και Διευθυντών στις οργανικές μονάδες του ΠΓΝ Πατρών φέρνει με ερώτησή του στη βουλή ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης. Ο κ Τσούκαλης ερωτά τον υπουργό Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης για ποιους λόγους 13 μόλις μέρες πριν την εφαρμογή του Ν.3528/07 που καθιέρωσε τη μοριοδότηση, η Διοίκηση του Νοσοκομείου προχώρησε στις εν λόγω επιλογές, οι τοποθετήσεις των οποίων δεν έχουν γίνει ακόμα μέχρι σήμερα και τα τμήματα παραμένουν χωρίς προϊσταμένους.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


«Εσπευσμένα», στις 18 Δεκεμβρίου 2007, 13 μόλις ημέρες πριν την εφαρμογή του νόμου 3528/2007, έγινε στο Πανεπιστημιακό Γενικό Νοσοκομείο Πατρών (Π.Γ.Ν. Πατρών) η επιλογή προϊσταμένων οργανικών μονάδων ενώ θα έπρεπε να είχε δρομολογηθεί 4 χρόνια πριν. Σύμφωνα με το υπ. Αρ. ΔΙΔΑΔ/Φ.35.14/916/οικ4084/15-2-2007 του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης, όσες υπηρεσίες δεν είχαν προβεί στην επιλογή προϊστάμενων οργανικών μονάδων με τις διατάξεις του Νόμου 3260/2005 όφειλαν να το κάνουν άμεσα, κάτι το οποίο έγινε στο Π.Γ.Ν. Πατρών μετά από 10 ολόκληρους μήνες.
Επιπλέον, ο Νόμος 3260/2004 καθώς και ο Νέος Νόμος 3528/2007 προβλέπουν ότι «Αν κενωθεί θέση προϊστάμενου Διεύθυνσης, τμήματος ή αυτοτελούς γραφείου πριν τη λήξη της θητείας ή συσταθεί νέα, το οικείο υπηρεσιακό συμβούλιο επιλέγει νέο προϊστάμενο για το υπόλοιπο της θητείας. Η επιλογή προϊστάμενων για τις θέσεις που κενώθηκαν ή συστάθηκαν γίνεται μέσα σε ένα μήνα από τότε που οι θέσεις κενώθηκαν ή συστάθηκαν». Στο ΠΓΝ Πατρών ουδέποτε προκηρύχθηκαν οι θέσεις που κενώθηκαν ή συστάθηκαν.
Στο Π.Γ.Ν.Πατρών όχι μόνο ΔΕΝ έχουν ακολουθηθεί οι προβλεπόμενες από το νόμο διαδικασίες, αλλά έχουν ανατεθεί από το Διοικητή καθήκοντα Προϊστάμενων και Διευθυντών και Τομεαρχών Νοσηλευτικών τμημάτων σε διάφορους υπαλλήλους με ΑΔΙΕΥΚΡΙΝΙΣΤΑ ΚΡΙΤΗΡΙΑ.

Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός

Για ποιο λόγο καταστρατηγείται το σχετικό Νομικό Πλαίσιο για την επιλογή προϊστάμενων και Διευθυντών στο ΠΓΝ Πατρών;
Για ποιο λόγο επιλέχθηκε η 18η Δεκεμβρίου 2007 ως ημέρα για τη διενέργεια της επιλογής προϊστάμενων και Διευθυντών στο ΠΓΝ Πατρών, 13 μόλις ημέρες πριν την εφαρμογή του Νέου 3528/2007 Νόμου που μοριοδοτεί τους υπαλλήλους, 10 ολόκληρους μήνες μετά το σχετικό έγγραφο του Υπουργείου Εσωτερικών Δημόσιας Διοίκησης και Αποκέντρωσης και 3 χρόνια μετά τη νόμιμη ημερομηνία διεξαγωγής της επιλογής προϊστάμενων και Διευθυντών στο ΠΓΝ Πατρών;
Για ποιους λόγους δεν έγινε άμεσα, μετά την επιλογή η τοποθέτηση των προϊστάμενων αλλά καθυστέρησε και ακόμα τα τμήματα είναι χωρίς προϊστάμενους
Με ποια κριτήρια έχει αναθέσει ο Διοικητής καθήκοντα προϊστάμενων σε διάφορους υπαλλήλους σε όλα τα επίπεδα της Διοίκησης της Νοσηλευτικής Υπηρεσίας (Προϊστάμενοι, Τομεάρχες, Διευθύντρια) αφού τα άτομα που έχουν επιλεγεί δεν υπερτερούν ούτε σε προϋπηρεσία ούτε σε τυπικά προσόντα έναντι άλλων; Δοθέντος ότι υπάλληλοι του Νοσοκομείου έχουν προσφύγει δικαστικά, πώς πρόκειται να αντιμετωπιστεί η Διοικητική κρίση στη Νοσηλευτική Υπηρεσία;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης

Χορήγηση ειδικών επιδομάτων στους εκπαιδευτικούς Μηχανικούς της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Ερώτηση για την άρνηση των υπουργείων ΠΕΧΩΔΕ και παιδείας να χορηγήσουν το ειδικό επίδομα από πόρους της ΓΓ Δημοσίων Έργων, στους εκπαιδευτικούς μηχανικούς της Δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης, κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης. Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Οι Διπλωματούχοι Μηχανικοί της Δευτευροβάθμιας Εκπαίδευσης, υπόκεινται σε ένα ιδιαίτερο καθεστώς ασφάλισης στο ΤΣΜΕΔΕ και παρά τα αυξημένα προσόντα τους, παραμένουν οι χαμηλότερα αμειβόμενοι στην Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση. Λόγω των υψηλών εισφορών στο ΤΣΜΕΔΕ, οι μηνιαίες κρατήσεις που γίνονται στο μισθό τους είναι σαφώς υψηλότερες (κατά 100 έως 130 Ευρώ) από τις κρατήσεις που γίνονται στους υπόλοιπους καθηγητές, οι οποίοι είναι ασφαλισμένοι μόνο στο Δημόσιο, με αποτέλεσμα να υφίστανται πραγματική μείωση του μισθού τους κατά 7% περίπου σε σχέση με τους υπόλοιπους.
Φυσικά, τις παραπάνω κρατήσεις υφίστανται και οι άλλοι μηχανικοί που υπηρετούν στο Δημόσιο, σε Ν.Π.Δ.Δ. ή Ο.Τ.Α. Στην περίπτωσή τους όμως, η μισθολογική μείωση υπερκαλύπτεται με την καταβολή σ΄ αυτούς των ειδικών αντισταθμιστικών επιδομάτων (που διανέμονται από πόρους της Γ.Γ. Δημοσίων Έργων), 6 τοις χιλίοις (Ν. 2166/93) και 7 τοις χιλίοις (Ν. 2430/96 & Ν. 3554 /07), από τα οποία οι εκπαιδευτικοί μηχανικοί έχουν αδίκως εξαιρεθεί.
Ο αποκλεισμός τους από τη διανομή των ειδικών πόρων συνιστά μια κατάφωρη αδικία σε βάρος τους και προσκρούει στο άρθρο 4 του Συντάγματος, που διασφαλίζει την ισότητα των Ελλήνων πολιτών ενώπιον του Νόμου.
Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι τα εν λόγω επιδόματα χορηγούνται στους Μηχ/κούς των Υπουργείων Ανάπτυξης, Μεταφορών, Τύπου, Εθνικής Άμυνας, Οικονομικών και στους Μηχ/κούς των ΑΕΙ, Νοσηλευτικών Ιδρυμάτων, ΕΥΠ κ.λ.π.
Την χορήγηση στους εκπαιδευτικούς μηχανικούς επιδόματος -αντισταθμίσματος σε ύψος αντίστοιχο με εκείνου που λαμβάνουν οι άλλοι Μηχανικοί του Δημοσίου εισηγείται και το Τεχνικό Επιμελητήριο Ελλάδος με επιστολή του στο ΥΠΕΠΘ, το οποίο παρέπεμψε το θέμα με θετική εισήγηση στο ΥΠΕΧΩΔΕ, για εξέταση.
Επειδή η αναμονή εκ μέρους του ΥΠΕΧΩΔΕ της δικαστικής απόφασης του Διοικητικού Εφετείου οδήγησε στην άρνηση να καταβληθούν τα επιδόματα την ώρα που το ζήτημα χρήζει πολιτικής παρέμβασης,

Ερωτώνται οι κκ Υπουργοί

Προτίθεστε να άρετε αυτή τη κατάφωρη μισθολογική αδικία σε βάρος των εκπαιδευτικών μηχανικών και να προβείτε σε συγκεκριμένη νομοθετική ρύθμιση;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης

Τετάρτη 11 Ιουνίου 2008

ΝΑ ΚΗΡΥΧΘΕΙ ΟΛΟΣ Ο ΝΟΜΟΣ ΣΕΙΣΜΟΠΛΗΚΤΟΣ

ΠΕΡΙΟΔΕΙΕΣ - ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Συνέχισε και χθες τις περιοδείες του στις σεισμόπληκτες περιοχές του νομού μας ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Συγκεκριμένα επισκέφθηκε τα χωριά Σανταμέρι και Πόρτες καθώς και τους Δήμους Μόβρης και Λαρισσού.
Στο δήμο Λαρισσού πήρε μέρος σε συνεδρίαση των προέδρων των Τοπικών Συμβουλίων όπου έγινε αποτίμηση της κατάστασης ενώ στο Δήμο Μόβρης είχε επαφές με κατοίκους της περιοχής αλλά και με το Δήμαρχο κ. Ανδρέα Παναγιωτόπουλο και τον αντιδήμαρχο κ. Κώστα Κολλιόπουλο και ενημερώθηκε για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί, και την πορεία περίθαλψης των πληγέντων.
Διαπίστωσε παροιμιώδη ψυχραιμία των κατοίκων απέναντι στις ανεύθυνες φημολογίες περί επικείμενου μετασεισμού και συγχρόνως την αγωνία τους για το αν θα υπάρξει άμεση και πλήρης αποκατάστασή τους, αφού η εμπειρία από τις πυρκαγιές τους έχει κάνει άκρως επιφυλακτικούς και δύσπιστους.
Ο κ. Τσούκαλης εξέφρασε φόβους, ότι η κυβέρνηση αφενός μεθοδεύει τη μη κήρυξη όλου του Νομού Αχαΐας ως σεισμοπλήκτου, αφετέρου ότι σκοπεύει να εκμεταλλευτεί τα χρήματα των πυροπλήκτων για την αποκατάσταση των σεισμοπαθών. Διαπίστωσε επίσης ότι η διαδικασία των αυτοψιών κυρίως των κατεστραμμένων εμπορευμάτων και οικοσκευών κινείται με αργούς ρυθμούς.
Κατά τις επισκέψεις του ο κ. Τσούκαλης υποσχέθηκε ότι τόσο ο ίδιος όσο και ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθεί από κοντά το έργο υλοποίησης των μέτρων αποκατάστασης. Για το σκοπό αυτό θα βρίσκεται αύριο στην περιοχή ο Πρόεδρος του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ Αλέξης Τσίπρας.

Τρίτη 10 Ιουνίου 2008


ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΧΡΙΣΤΟΦΙΑ ΣΤΟ ΝΙΚΟ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Ευχαριστήρια επιστολή από τον πρόεδρο της Κυπριακής Δημοκρατίας κ. Δημήτρη Χριστόφια έλαβε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Ο κ. Χριστόφιας ευχαρίστησε τον κ. Τσούκαλη για τις ευχές του με αφορμή την πρόσφατη εκλογή του στο Προεδρικό αξίωμα.

Το κείμενο της επιστολής έχει ως εξής:

Αγαπητέ φίλε, κύριε Τσούκαλη,

Παρακαλώ δεχθείτε τις θερμές μου ευχαριστίες για το συγχαρητήριο μήνυμα που αποστείλατε σχετικά με την εκλογή μου στη θέση του Προέδρου της Κυπριακής Δημοκρατίας.
Είμαι βέβαιος ότι η υπάρχουσα εξαίρετη και στενή συνεργασία καθώς και οι κοινές προσπάθειες της Κύπρου και της Ελλάδας θα ενδυναμωθούν περαιτέρω με σκοπό και στόχο μια δίκαιη και βιώσιμη λύση του Κυπριακού, που να επιτρέπει σε όλους τους Κυπρίους, Ελληνοκύπριους και Τουρκοκύπριους, ειρηνική ανάπτυξη και ευημερία, τόσο εντός της ιδιαίτερης κοινής τους πατρίδας όσο και εντός της ευρωπαϊκής οικογένειας, γενικότερα.

Παρακαλώ δεχθείτε, τη διαβεβαίωση της βαθειάς εκτίμησής μου.

Δημήτρης Χριστόφιας
Πρόεδρος της Κυπριακής Δημοκρατίας

Το Σεπτέμβριο ξεκινάει η λειτουργία του οδοντωτού.
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΜΕΤΑΦΟΡΩΝ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Το Σεπτέμβριο του 2008 αναμένεται να ξεκινήσουν τα δοκιμαστικά δρομολόγια των νέων συρμών του οδοντωτού. Την παραπάνω απάντηση έδωσε το Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών σε σχετική ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Τσούκαλη.
Στην απάντηση αναφέρεται ότι τον ίδιο μήνα θα ολοκληρωθεί η ανακατασκευή της αμυντικής στοάς καθώς και η τοποθέτηση του νέου Κανόνα οδόντωσης, ενώ έχει ολοκληρωθεί η ανακατασκευή της γέφυρας στο 6ο χλμ.
Ο κ. Τσούκαλης σε δηλώσεις του επεσήμανε την ανάγκη να μην υπάρξει άλλη καθυστέρηση και να ξεκινήσουν το ταχύτερο και τα κανονικά δρομολόγια του οδοντωτού τα οποία θα τονώσουν την τουριστική κίνηση της περιοχής.

Δευτέρα 9 Ιουνίου 2008

Οι σεισμόπληκτοι να έχουν καλύτερη τύχη απο τους πυρόπληκτους

ΔΗΛΩΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Κοντά στους Δήμους του νομού μας, που χτυπήθηκαν απ’ τον Εγκέλαδο, βρέθηκε από την πρώτη ώρα του σεισμού ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης.
Ο κ. Τσούκαλης επισκέφτηκε την κάτω Αχαΐα, τη Φώσταινα, τα Βραχνέικα καθώς και το Νοσοκομείο «Άγιος Ανδρέας» όπου διαπίστωσε το μέγεθος των προβλημάτων που δημιούργησε ο σεισμός. Στην Κ. Αχαΐα Πήρε μέρος στην σύσκεψη που έγινε παρουσία του υφυπουργού Παιδείας κ. Λυκουρέντζου και είχε επαφές με φορείς και κατοίκους της περιοχής. Πήρε επίσης μέρος σε άλλη σύσκεψη με συναρμόδιους φορείς υπό το Νομάρχη Αχαΐας κ. Κατσικόπουλο.
Χθες Δευτέρα 9-6-08 ο κ. Τσούκαλης και ο βουλευτής Αττικής του ΣΥΡΙΖΑ Αθανάσιος Λεβέντης συμμετείχαν σε σύσκεψη που έγινε στο αεροδρόμιο της Ανδραβίδας όπου οι Υπουργοί κκ Χηνοφώτης και Αβραμόπουλος προανήγγειλαν τα μέτρα για την ανασυγκρότηση των σεισμόπληκτων περιοχών.
Σε δηλώσεις του ο κ. Τσούκαλης ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα παρακολουθεί στενά και με ιδιαίτερο ενδιαφέρον την έκδοση των υπουργικών αποφάσεων για τους σεισμόπληκτους και θα παρεμβαίνει προς την κατεύθυνση της άμεσης και ουσιαστικής ικανοποίησης των αιτημάτων τους. Η εμπειρία απ’ τις καταστροφές του προηγούμενου καλοκαιριού και η ανακολουθία της κυβέρνησης για τα μέτρα που εξαγγέλθηκαν και δεν υλοποιήθηκαν μας έχει κάνει πολύ πιο έμπειρους, τόνισε ο κ. Τσούκαλης ώστε να παρακολουθούμε στενά την ταχύτατη υλοποίηση όσων υποσχέθηκε το κυβερνητικό κλιμάκιο. Θα αγωνιστούμε για την διεύρυνση των μέτρων αρωγής και των παροχών προς τους σεισμόπληκτους μέσω της έκδοσης των απαιτούμενων υπουργικών αποφάσεων.
Ελπίζουμε οι σεισμόπληκτοι να έχουν καλύτερη τύχη από τους πυρόπληκτους του νομού μας.