Παρασκευή 12 Δεκεμβρίου 2008

Διασπορά πληροφοριών για μετακινήσεις αντιεξουσιαστών σε επαρχιακές πόλεις αναστατώνουν τους πολίτες.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Στη βουλή φέρνει το θέμα της διασποράς φημών για δήθεν μετακινήσεις αντιεξουσιαστών από άλλες πόλεις, ακόμη και από την Ιταλία με σκοπό την πρόκληση καταστροφών στην Πάτρα, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης . Ο κ. Τσούκαλης καταγγέλλει οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης και της αστυνομίας για τη διαμόρφωση κλίματος φόβου και ανασφάλειας στους πολίτες.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Οργανωμένο σχέδιο της κυβέρνησης και της αστυνομίας για διαμόρφωση γενικευμένου κλίματος φόβου και ανασφάλειας μεταξύ των πολιτών της Αχαΐας, φαίνεται ότι υλοποιείται τις τελευταίες μέρες. Μεθοδευμένη διασπορά φημών αλλά και δήθεν επιβεβαιωμένων πληροφοριών που διαχέονται από πρόσωπα της ασφάλειας Πατρών για δήθεν μετακινήσεις αντιεξουσιαστών από άλλες πόλεις, ακόμα και από την Ιταλία με σκοπό την πρόκληση καταστροφών στη πόλη της Πάτρας, ως αντίποινα για την επίθεση που, όπως θεωρούν, δέχθηκαν από ακροδεξιά στοιχεία το βράδυ της Τρίτης 9-12-08 στο κέντρο της Πάτρας.
Αλγεινές εντυπώσεις προκαλούν επίσης, η διασπορά δήθεν παρόμοιων πληροφοριών από ένστολους αστυνομικούς του Τμήματος Καλαβρύτων, διαχέοντας τον φόβο και την ανασφάλεια στη μικρή κοινωνία της πόλης. Στις έντονες διαμαρτυρίες πολιτών προς τον διοικητή του τοπικού τμήματος, αυτός απάντησε ότι ενήργησε βάσει εντολών της Αστυνομικής Δ/νης Αχαΐας.
Η έντονη φημολογία για δημιουργία οργανώσεων «αγανακτισμένων πολιτών» για τη δήθεν αντιμετώπιση εικαζομένων απειλών από μεταφερόμενους ταραξίες , έχει προκαλέσει προβληματισμό και ανησυχία στις κοινωνίες του Νομού.
Επειδή όπως πληροφορούμαστε και από άλλους συναδέλφους βουλευτές, το ίδιο συνέβη και σε άλλες πόλεις της Ελλάδας με αποτέλεσμα πολίτες «να παίρνουν το νόμο στα χέρια τους» γεγονός που θεωρούμε άκρως επικίνδυνο και με δυσμενείς συνέπειες για τη δημοκρατία αυτού του τόπου,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός :

1) Αληθεύει πως οι πληροφορίες αυτές δίνονται από την Αστυνομία;
2) Και εάν όχι ποιοι διαδίδουν τέτοια σενάρια και τρομοκρατούν τους πολίτες;
3) Τι προτίθεσθε να πράξετε προκειμένου να σταματήσει η φημολογία αυτού του είδους, η οποία προκαλεί κοινωνικό διχασμό και ενεργοποιεί επικίνδυνα φαινόμενα κοινωνικού αυτοματισμού;

Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης