Τρίτη 2 Δεκεμβρίου 2008

Δελτίο τύπου

Δήλωση Ν. Τσούκαλη σχετικά με το κύκλωμα διακίνησης μεταναστών

Η αποκάλυψη του μεγάλου κυκλώματος διακίνησης και εκμετάλλευσης μεταναστών με την καθοριστική συμμετοχή υπηρεσιακών παραγόντων, ήταν φυσικό να κινητοποιήσουν τόσο εμένα όσο και τον ΣΥΡΙΖΑ με την κατάθεση σχετικών ερωτήσεων προς τους αρμόδιους Υπουργούς.
Πάγια αρχή μας είναι η ανάδειξη των συλλογικών πολιτικών ευθυνών και όχι οι στοχοποιημένες προσωπικές αναφορές και αιτιάσεις.
Κατόπιν αυτού η συνεπής και η συστηματική προσπάθειά μας για την πλήρη αποκάλυψη του εύρους και του βάθους του κυκλώματος δεν έχει μέχρι σήμερα συνδυαστεί με ονόματα συγκεκριμένων Αχαιών βουλευτών πολύ δε περισσότερο με αυτό του Μιχ. Μπεκίρη.
Το συγκεκριμένο κύκλωμα φαίνεται να απλώνει τα πλοκάμια του σε όλη τη χώρα. Είναι δε περισσότερο από βέβαιο ότι δεν θα μπορούσε να αναπτύξει την απρόσκοπτη και μακροχρόνια δράση του δίχως πολιτική κάλυψη.
Η πλήρης διερεύνηση και διαλεύκανση της υπόθεσης είναι αρμοδιότητα του Υπουργείου Εμπορικής Ναυτιλίας και της ηγεσίας του λιμενικού σώματος.
Η δημοσιοποίηση υπηρεσιακών μεταβολών των εμπλεκομένων λιμενικών, θα είναι ίσως αποκαλυπτική για την πιθανή εμπλοκή πολιτικών προσώπων.
Η αποκάλυψη των στοιχείων αυτών αποτελεί επιδίωξη του κοινοβουλευτικού μας ελέγχου.