Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2008

EΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Ελλείψεις Προσωπικού στο Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας

Με ερώτησή μου (αρ. 12399) στις 20.5.2008 είχα επισημάνει τα σοβαρά προβλήματα που αντιμετωπίζει το Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας, λόγω των ελλείψεων σε ιατρικό νοσηλευτικό και βοηθητικό προσωπικό.
Ιδιαίτερα η έλλειψη οδηγών για το ασθενοφόρο του Κέντρου συνεχίζεται με αποτέλεσμα να τίθεται σε κίνδυνο η ζωή συμπολιτών μας. Ένα νέο τροχαίο ατύχημα που έγινε στις 3.11.2008 στη θέση «Διάσελο» είχε σαν αποτέλεσμα νεαρός μοτοσικλετιστής που τραυματίστηκε να περιμένει στο οδόστρωμα 1 ώρα και 20 λεπτά, προκειμένου να τον παραλάβει ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ από την Πάτρα, μιας και αυτό του Κέντρου Υγείας δεν διέθετε οδηγό.
Να σημειωθεί ότι το Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας διαθέτει ασθενοφόρο αλλά δεν διαθέτει οδηγούς που να καλύπτουν σε 24ωρη βάση τις ανάγκες της περιοχής.
Παρά τις διαβεβαιώσεις σας ότι έχει γίνει επιλογή ιατρών για την κάλυψη 3 κενών θέσεων Γενικής Ιατρικής και αναμένεται ο διορισμός τους, τίποτα δεν έχει γίνει μέχρι σήμερα.
Σοβαρότατες συνεχίζουν να είναι και οι ελλείψεις σε νοσηλευτικό προσωπικό όπου 2 μόνο νοσηλεύτριες καλούνται να εξυπηρετήσουν 5 ιατρεία.
Επειδή το Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας, καλύπτει τις ανάγκες ολόκληρης της αγροτικής περιοχής της Τριταίας και οι ελλείψεις του δημιουργούν σοβαρά προβλήματα.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1)
Γιατί καθυστερεί η πλήρωση των κενών θέσεων ιατρικού προσωπικού καθώς και πληρωμάτων ασθενοφόρων και νοσηλευτριών;
2) Πότε προβλέπεται να καλυφθούν τα ανωτέρω κενά ώστε το Κέντρο Υγείας Ερυμάνθειας να παρέχει την απαιτούμενη ιατρική φροντίδα στους κατοίκους της Τριταίας;


Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης