Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Παράνομη απόρριψη μπαζών στη θάλασσα του Δήμου Παραλίας

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Την παράνομη απόρριψη μπαζών στη θάλασσα του Δήμου Παραλίας επισημαίνει με ερώτησή του προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Τα μπάζα από την κατεδάφιση του ΠΙΚΠΑ Παραλίας πετάχτηκαν παρανόμως στην ακτή που βρίσκεται κάτω από το κτίριο, χωρίς καμία αδειοδότηση ενώ υπάρχει ενδεχόμενο να περιείχαν σκόνη αμιάντου.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Στο Δήμο Παραλίας του Ν. Αχαΐας επί της οδού Πατρών-Πύργου, υπήρχε παλαιό κτίριο του ΠΙΚΠΑ, το οποίο κρίθηκε κατεδαφιστέο και κατεδαφίστηκε από εργολάβο μετά από σχετική εργολαβία. Να σημειωθεί ότι η στέγη του ήταν από αμίαντο.
Τα μπάζα από την κατεδάφιση του συγκεκριμένου κτιρίου (50-60 φορτηγά) πετάχτηκαν παρανόμως στην ακτή που βρίσκεται πλησίον του κτιρίου κάτω από την οδό Πατρών-Πύργου, καθώς και σε χώρο που βρίσκεται 300 μέτρα πιο πέρα, κάτω από το γήπεδο της Δόξας Παραλίας.
Επειδή η συγκεκριμένη απόρριψη έγινε χωρίς καμία αδειοδότηση και χωρίς καμία πρόβλεψη για πιθανή μόλυνση του νερού με σκόνη αμιάντου.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1) Για πιο λόγο και ποιος ανέλαβε την ευθύνη για τη ρήψη των μπαζών στη συγκεκριμένη τοποθεσία;
2) Τι προτίθεστε να πράξετε για την απομάκρυνση των παρανόμως ριφθέντων μπαζών στη θάλασσα και την αποκατάσταση του περιβάλλοντος της περιοχής;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης