Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Ε Ρ Ω Τ Η Σ Η

Προς τους κ.κ. Υπουργούς
- Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας
- Υπουργό Ανάπτυξης

ΘΕΜΑ: Διακοπή λειτουργίας της Κεραμοποιίας Κατσίκη στην Αιτωλοακαρνανία.

Όπως σας είχαμε αναφέρει η οικονομική κρίση χτύπησε και την πόρτα του νομού Αιτωλοακαρνανίας και συγκεκριμένα το Πλατυγιάλι. Όμως, δε σταμάτησε μόνο εκεί.
Σε κινητοποιήσεις βρίσκονται οι φορείς του Αγρινίου και οι εργαζόμενοι της "Κεραμοποιίας Κατσίκη', η οποία από την προηγούμενη Δευτέρα έχει σταματήσει την παραγωγή της, ενώ οι εργαζόμενοι παραμένουν απλήρωτοι εδώ και δύο μήνες.

Πρόκειται για μιαν επιχείρηση που λειτουργεί από το 1949 και από την οποία ζουν σχεδόν 100 οικογένειες. Σύμφωνα με έντονες φήμες που έχουν αναστατώσει τη κοινωνία του Αγρινίου η διοίκηση πρόκειται άμεσα να κηρύξει πτώχευση, ενώ σύμφωνα με πληροφορίες η εργοδοσία εξετάζει το ενδεχόμενο μεταφοράς της σε χώρα του εξωτερικού.
Πάντως σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε χθες στο Εργατικό Κέντρο Αγρινίου, αποφασίστηκε η συγκρότηση Συντονιστικής Επιτροπής Αγώνα, αλλά και η περιφρούρηση του χώρου του εργοστασίου από τους ίδιους τους εργαζομένους, προκειμένου να μη "φύγει" κανένα περιουσιακό στοιχείο.

Επειδή η εξέλιξη μόνο αρνητικές συνέπειες θα έχει για την κοινωνικοοικονομική ζωή του Αγρινίου και της ευρύτερης περιοχής, η οποία πλήττεται συνεχώς από την ανεργία και την υπανάπτυξη,

Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεται να παρέμβει η κυβέρνηση και πως, προκειμένου να αποτραπεί η διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου και η αποτροπή απόλυσης των εργαζομένων της "Κεραμοποιίας Κατσίκη';

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης