Σάββατο 15 Νοεμβρίου 2008


Προβλήματα λειτουργίας του Νοσοκομείου Άγιος Ανδρέας

Ανεπαρκής απάντηση και εν μέρει δέσμευση του Υφυπουργού Υγείας, κ. Παπαγεωργίου

Παντελή αδυναμία να απαντήσει στα κρίσιμα ερωτήματα επίκαιρης ερώτησης του βουλευτή Αχαΐας Νίκου Τσούκαλη, που αφορούν στην επαναλειτουργία του νοσοκομείου «Άγιος Ανδρέας» εμφάνισε σήμερα στη Βουλή ο αρμόδιος Υφυπουργός κ. Παπαγεωργίου.
Τα συγκεκριμένα ερωτήματα αναφέρονταν στη μη εφαρμογή των αποφάσεων της κυβέρνησης για συγκροτημένη λειτουργία των κλινικών του νοσοκομείου στους χώρους που έχουν επιλεγεί καθώς και την ανατροπή των χρονοδιαγραμμάτων (31.07.08) για την παράδοση της αντισεισμικής μελέτης και την επαναλειτουργία του νοσοκομείου (15.09.08). Επιπλέον, ζητούσε να πληροφορηθεί τι μέτρα σκοπεύει να λάβει η κυβέρνηση ώστε να οργανωθεί και να λειτουργήσει σωστά το νοσοκομείο στο άμεσο μέλλον Δεδομένου ότι το έργο επαναθεμελίωσης θα διαρκέσει πάνω από έξι μήνες από την ανάθεση της εργολαβίας, και το βασικότερο, πότε προβλέπεται η επαναλειτουργία του νοσοκομείου.

Ο Υφυπουργός Υγείας, αντί να απαντήσει στα πιο πάνω ερωτήματα, περιέγραψε απλώς τη γνωστή σε όλους υφιστάμενη κατάσταση, προσπάθησε να διασκεδάσει την πανθομολογούμενη ασυναρτησία της κυβερνητικής πολιτικής, και περιορίστηκε απλώς και μόνο στη δευτερολογία του στο ότι «κινούνται οι διαδικασίες δημοπράτησης του έργου από τη Δευτέρα, 17 Νοεμβρίου…σε λιγότερο από ένα μήνα θα είναι έτοιμο το μικρότερο κτίριο ενώ σε έξι μήνες θα έχει ολοκληρωθεί το νοσοκομείο».

Σχολιάζοντας την απάντηση του Υφυπουργού Υγείας, ο οποίος κάθε άλλο παρά απάντησε στα ερωτήματα που του είχαν τεθεί, ο κ. Τσούκαλης, τόνισε μεταξύ άλλων: « Η κατάσταση που επικρατεί στην Αχαΐα είναι γνωστή σε όλους. Την ξέρουν τόσο οι φορείς όσο και όλες οι παρατάξεις. Η αξιολόγηση του έργου της κυβέρνησης και οι διαμαρτυρίες είναι καθημερινές. Δεν λειτούργησε τίποτα μέσα στους έξι μήνες. Περιμένουμε μια απάντηση. Περιμένουμε χρονοδιαγράμματα. Το ερώτημα είναι μέχρι να τελειώσει το νέο νοσοκομείο πώς θα λυθεί το πρόβλημα του «αλαλούμ» που βιώνουν καθημερινά γιατροί, νοσηλευτικό προσωπικό και ασθενείς. Είναι ανήμπορη η κυβέρνηση να υλοποιήσει τις αποφάσεις της;»