Τρίτη 11 Νοεμβρίου 2008

Σχέδια οικοδομικής αξιοποίησης του Παμπελοποννησιακού σταδίου

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Με νέα ερώτησή του προς τον υπουργό Πολιτισμού σχετικά με τα σενάρια αξιοποίησης του Παμπελοποννησιακού σταδίου, επανέρχεται ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης, ζητώντας να πληροφορηθεί αν είναι στις προθέσεις του υπουργείου η παραχώρηση τμήματος της έκτασης του σταδίου σε άλλο φορέα πλην του Δήμου για οικοδομική αξιοποίηση.

Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Σε προηγούμενη απάντηση σας σε ερώτησή μου , υπ. αριθμ. 6011/22.09.2008, σχετικά με την αξιοποίηση του Παμπελοποννησιακού σταδίου, ο Πρόεδρος της εταιρείας «Ολυμπιακά Ακίνητα», δεσμεύτηκε ότι « η σύμβαση παραχώρησης του Παμπελοποννησιακού, κατά το μοντέλο του Παγκρητίου, λαμβανομένων φυσικά των διαφορών τα μεγέθη και στις δυνατότητες των δύο σταδίων, πρόκειται να υπογραφεί το συντομότερο δυνατόν.»
Η καθυστέρηση όμως της υπογραφής της απόφασης παραχώρησης σε συνδυασμό με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας δημιουργούν βάσιμες υποψίες ότι σχεδιάζονται ρυθμίσεις αντίθετες με αυτές που η πόλη αναμένει.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα του τοπικού τύπου εξετάζεται να παραχωρηθεί το κεντρικό στάδιο στο δήμο Πατρέων για την κάλυψη αθλητικών αναγκών και το βοηθητικό στάδιο να το αναλάβει άλλος φορέας, όπως το επιμελητήριο Αχαΐας με δυνατότητα αξιοποίησης του συντελεστή δόμησης για την ανέγερση κτιριακών εγκαταστάσεων.
Η απόπειρα ανέγερσης κτισμάτων με πιθανή τροποποίηση των όρων δόμησης, σ’ ένα χώρο που αποτελεί ανάσα για τους κατοίκους και τους αθλούμενους της πόλης αποτελεί δυσμενή εξέλιξη.

Επειδή το Εθνικό στάδιο μαζί με τον περιβάλλοντα χώρο και τα βοηθητικά γήπεδα πρέπει να αποδοθούν στην πόλη για άθληση και αναψυχή,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1. Γιατί καθυστερεί η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του Παμπελοποννησιακού σταδίου στο Δήμο της Πάτρας;
2. Υπάρχει κάποια βάση στις φημολογίες περί διαφοροποίησης των όρων σε σχέση με τη Σύμβαση που υπεγράφη με το Δήμο Ηρακλείου; Και αν ναι, για ποιο λόγο θα διαφοροποιηθεί;
3. Είναι στις προθέσεις σας η παραχώρηση τμήματος της έκτασης του σταδίου σε άλλο φορέα με σκοπό την οικοδομική αξιοποίησή του;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης