Πέμπτη 9 Οκτωβρίου 2008

Χωρίς παιδίατρο το Νοσοκομείο Καλαβρύτων
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Ερώτηση για το θέμα της έλλειψης παιδιάτρου από το Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων κατέθεσε ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης . Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Χωρίς παιδίατρο έμεινε το νοσοκομείο Καλαβρύτων μετά την λήξη εργασίας του μοναδικού γιατρού που υπηρετούσε με σύμβαση επικουρικού παιδιάτρου.
Όπως επισημαίνουν με επιστολή τους προς τον διοικητή της 6ης ΥΠΕ, το Νομάρχη Αχαΐας και το Δήμαρχο Καλαβρύτων, οι γονείς των παιδιών, διακόσια και πλέον παιδιά του Δήμου Καλαβρύτων και πεντακόσια σε γενικό σύνολο της τέως επαρχίας Καλαβρύτων, μένουν ακάλυπτα απέναντι στα πιο απλά αλλά και πιο σοβαρά περιστατικά της υγείας τους που καθημερινά προκαλούνται από τα μικρόβια και τις φθινοπωρινές ιώσεις.
Το γεγονός αυτό προκαλεί μεγάλη αγωνία στο σύνολο των γονέων καθώς είναι υποχρεωμένοι να απευθύνονται σε ιατρούς που δεν έχουν ειδίκευση στην παιδιατρική ή να μετακινούν τα παιδιά τους, πολλές φορές σε κρίσιμες καταστάσεις στο Αίγιο ή την Πάτρα.
Επειδή η παροχή ιατρικής περίθαλψης και φροντίδας στα παιδιά της ορεινής περιοχής των Καλαβρύτων είναι υποχρέωση της πολιτείας,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1] Τι προτίθεστε να κάνετε για την άμεση πρόσληψη επικουρικού παιδιάτρου στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαβρύτων;
2] Πότε θα γίνει προκήρυξη της θέσης του Επιμελητή παιδιάτρου στο ίδιο Νοσοκομείο;

Ο ερωτών Βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης