Δευτέρα 1 Σεπτεμβρίου 2008

Σύσταση Αστυνομικής Επιτροπής του Νομού Αχαΐας
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Τη σύσταση αστυνομικής επιτροπής του N. Αχαΐας ζητά με ερώτησή του προς τον υπουργό Εσωτερικών ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Η επιτροπή βάση του νόμου 2800/2000 έχει ως σκοπό μεταξύ άλλων τη λήψη μέτρων για την καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών στο νομό και απαρτίζεται από τον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών , έναν εκπρόσωπο του Γ.Γ της περιφέρειας ΔΕ, έναν εκπρόσωπο του Νομαρχιακού Συμβουλίου, έναν εκπρόσωπο της ΤΕΔΚ Αχαΐας και τον αστυνομικό διευθυντή του νομού.
Όπως αναφέρει στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης η σύσταση της επιτροπής κρίνεται απαραίτητη λόγω των σοβαρών προβλημάτων στελέχωσης που αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες του νομού, την ώρα που οι ανάγκες για αστυνόμευση αυξάνονται.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:
Σοβαρά προβλήματα στελέχωσης αντιμετωπίζουν οι αστυνομικές υπηρεσίες του Νομού Αχαΐας την ώρα που οι ανάγκες για αστυνόμευση αυξάνονται. Όπως αναφέρει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας η πρόσφατη ενίσχυση της Αστυνομικής Δ/νσης απεδείχθη σταγόνα στον ωκεανό αφού συνταξιοδοτήθηκαν διπλάσια άτομα από αυτά που τοποθετήθηκαν με τις πρόσφατες τακτικές μεταθέσεις.
Σύμφωνα με το απαρχαιωμένο οργανόγραμμα του 1985 που ισχύει μέχρι σήμερα, παρά την αλλαγή των εγκληματολογικών και πληθυσμιακών δεδομένων, η Αστυνομική Δ/νση Αχαΐας υπολείπεται κατά πολύ της οργανικής δύναμης. Τα προβλήματα του προσωπικού γιγαντώνονται και με την απασχόληση της ΕΛ.ΑΣ με ξένα προς την αποστολή της καθήκοντα.
Για τους παραπάνω λόγους και επειδή η κατάσταση καθημερινά χειροτερεύει η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, ζητά την ενεργοποίηση του άρθρου 15 του Ν.2800/2000 που αναφέρεται στη σύσταση Αστυνομικής Επιτροπής του Νομού.
Επειδή τα προβλήματα οξύνονται και η σύσταση της Αστυνομικής Επιτροπής του νομού θα μπορούσε να συμβάλει στην καλύτερη αντιμετώπισή τους ερωτάται ο κ. υπουργός:
1. Είναι στις προθέσεις του υπουργείου η σύσταση της Αστυνομικής Επιτροπής για το νομό Αχαΐας;
2. Προτίθεται να προωθήσει μέσω του Αστυνομικού Δ/ντή του νομού την άμεση συγκρότησή της για την εξέταση των πιεστικών προβλημάτων και τ5ην καλύτερη οργάνωση και λειτουργία των αστυνομικών υπηρεσιών στο νομό;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης

3 σχόλια:

axelprofi είπε...

καλά είμαστε σοβαροί τώρα; είναι ερώτηση αυτή για βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ; σε λίγο θα ζητήσεις και από έναν μπάτσο πάνω απ'το κεφάλι του καθενός! "τις παρεχόμενες υπηρεσίες προς τους πολίτες";! Ποιες υπηρεσίες; Τα δακρυγόνα που τρώμε στις διαδηλώσεις; Μήπως είσαι σε λάθος κόμμα; Στο indymedia έχεις φάει πάντως χοντρό κράξιμο και με το δίκιο τους...

0comments είπε...

Από πότε ο συριζα απόχτησε επιτροπή Σωμάτων ασφαλείας και δεν το μάθαμε;

Ανώνυμος είπε...

Αναδημοσιεύω την τοποθέτησή μου από τη συζήτηση στο indy.gr. Για να γνωρίσετε ποιες απόψεις ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ εκφράζετε...
Γιατί δεν μου έχει πέσει στην αντίληψη μου ΟΥΤΕ ΕΝΑ κείμενο του ΣΥ.ΡΙΖ.Α. που να περιγράφει "ανάγκες για αυξημένη αστυνόμευση".

"Φίλε και σύντροφε "συνήγορε του διαβολου",
το θέμα με τον "αριστερό" βουλευτή δεν είναι η επίκληση για την ενεργοποίηση της Αστυνομικής Επιτροπής, αλλά για το ΛΟΓΟ που τη ζητά...
Αν προέβαλλε λ.χ. την ασυδοσία των αστυνομικών οργάνων απέναντι στους μετανάστες του λιμανιού, τη διαπλοκή τους με το εμπόριο σάρκας και ναρκωτικών ή την σχέση τους με το κύκλωμα της νύχτας και ζητούσε τη σύγκληση της επιτροπής για να μπει ένας φραγμός θα ήταν μια συμβολική, μεν, κοινωνικά και πολιτικά δικαιολογημένη πράξη δε.
Τέλος, είναι κρίμα πολιτικοί που θέλουν να εκπροσωπούν τμήματα της αριστεράς, να αναπαράγουν στερεοτυπικές απόψεις περί "ανόδου της εγκληματικότητας", ""απροστάτευτοι πολίτες" κλπ. Οι πολίτες θεωρούν σημαντική τη μικροκλοπή, πλέον, γιατί έχουν ΕΛΑΧΙΣΤΑ για να ζήσουν. Το πρόβλημα είναι η ΕΝΔΕΙΑ των πολιτών και όχι οι ασήμαντες μικροκλοπές λ.χ. των 30€ κινητών ..."