Σάββατο 27 Σεπτεμβρίου 2008

ΔΗΛΩΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

ΓΠΝΠ “ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ” : Ποιος δικαιώθηκε;

Δικαιωμένη για τις επιλογές της σχετικά με το νοσοκομείο ΓΠΝΠ «ΑΓΙΟΣ ΑΝΔΡΕΑΣ», δηλώνει η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης.
Δικαιωμένοι επίσης δηλώνουν πολιτικοί και συνδικαλιστικοί παράγοντες που πρόσκεινται στη Νέα Δημοκρατία.
΄Ολοι όμως οι παραπάνω αποφεύγουν επιμελώς να αναλάβουν τις ευθύνες τους για την απερίγραπτη ασυναρτησία των μέχρι σήμερα επιλογών τους.
Πρώτα απ΄όλα αποφεύγουν να μας εξηγήσουν για ποιο λόγο έμεινε στα συρτάρια του Υπουργείου το έγγραφο του Τ.Ε.Ε. Δυτικής Ελλάδας του 2003.
Οι τότε διαπιστώσεις του Τ.Ε.Ε. είναι σχεδόν ταυτόσημες με αυτές της πρόσφατης μελέτης των καθηγητών του ΕΜΠ που περιγράφουν την επικινδυνότητα του κτιρίου.
Κατά τις επαφές που είχα με την διοίκηση του Νοσοκομείου, αμέσως μετά το σεισμό της 8ης Ιουνίου διατύπωνα την αφελή απορία για την ορθότητα αποκατάστασης της τοιχοποιίας του κτιρίου ΠΡΙΝ την εκπόνηση της μελέτης στατικής επάρκειας και ενίσχυσής του. Η απορία μου αυτή, υπαγορευόταν από το ενδεχόμενο είτε να απαιτηθούν εκ νέου εργασίες στον φέροντα οργανισμό είτε να μεσολαβήσει ένας νέος σεισμός. Δήλωνα μάλιστα, στον κ. Διοικητή ότι είναι προτιμότερο να καθυστερήσει ακόμα και για 6 μήνες η πλήρης αποκατάσταση του κτιρίου, προκειμένου να αποφύγουμε δυσάρεστες εξελίξεις. Το Υπουργείο όμως επέμενε στην ορθότητα των επιλογών του.
Η αποκατάσταση της τοιχοποιίας ολοκληρώθηκε, για τις οποίες δαπανήθηκαν περίπου 600.000 ευρώ. Τώρα με τη μελέτη διαπιστώνεται ότι για την ολοκληρωμένη ενίσχυση του κτιρίου θα απαιτηθεί η αποκάλυψη τμημάτων του φέροντος οργανισμού. Γεγονός που σημαίνει ότι θα αποξηλωθούν τμήματα της τοιχοποιίας που ήδη επισκευάστηκαν!!!
Μήπως μπορούν να μας εξηγήσουν οι «δικαιωμένοι» ποιος θα πληρώσει αυτή την άσκοπη δαπάνη;