Πέμπτη 25 Σεπτεμβρίου 2008

Γιατί καθυστερεί η παραχώρηση του Παμπελοποννησιακού σταδίου;

ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Τους λόγους για τους οποίους καθυστερεί η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του Παμπελοποννησιακού σταδίου, ζητά να πληροφορηθεί με ερώτησή του προς τον υπουργό πολιτισμού, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Η παραχώρηση του Παμπελοποννησιακού Σταδίου της Πάτρας στο Δήμο της πόλης και η αξιοποίησή του προς όφελος των δημοτών αποτελεί επίμονο αίτημα του Δήμου Πατρέων. Από την τέλεση των ολυμπιακών αγώνων το 2004 μέχρι και σήμερα το στάδιο παραμένει κλειστό στερώντας από τους πολίτες τη δυνατότητα άθλησης.
Από τις 23 Μαΐου η εταιρεία «Ολυμπιακά Ακίνητα» ενημέρωσε δια του Προέδρου της κ. Ματάλα, το Δήμο Πατρέων ότι γίνονται αποδεκτοί οι όροι που τέθηκαν από το Δήμαρχο για την παραχώρηση του σταδίου στο Δήμο.
Παρ΄όλα αυτά μέχρι σήμερα δεν έχει διαπιστωθεί καμία εξέλιξη στο παραπάνω θέμα. Αντιθέτως πληροφορηθήκαμε την πρόσφατη υπογραφή σύμβασης παραχώρησης του Παγκρήτιου Σταδίου στο Δήμο Ηρακλείου.
Επειδή η καθυστέρηση υπογραφής της σύμβασης στερεί από την πόλη τη δυνατότητα χρήσης και αξιοποίησης του σταδίου προς όφελος των πολιτών και των αθλητικών φορέως του νομού,

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:

1.Για ποιους λόγους καθυστερεί η υπογραφή της σύμβασης παραχώρησης του Παμπελοποννησιακού Σταδίου στο Δήμο της Πάτρας;

2.Πότε σκοπεύετε να προχωρήσετε στην υπογραφή της ανωτέρω σύμβασης;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης