Πέμπτη 18 Σεπτεμβρίου 2008

Δήλωση Νίκου Τσούκαλη

ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΚΟΠΗ ΛΕΙΤΟΥΡΓΙΑΣ ΤΟΥ ΠΑΙΔΟΟΓΚΟΛΟΓΙΚΟΥ ΤΜΗΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΓΠΝ ΠΑΤΡΩΝ

Απόλυτα εκτεθειμένη στη κοινή γνώμη του Νομού Αχαΐας αλλά και στους απελπισμένους γονείς για την διακοπή λειτουργίας του παιδοογκολογικού τμήματος του ΠΓΝ Πατρών είναι η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Υγείας και Πρόνοιας.

Δύο περίπου μήνες (30.7.2008) μετά την καθησυχαστική απάντηση του Υφυπουργού κ. Γεωργίου Παπαγεωργίου σε σχετική ερώτησή μας για την τύχη του τμήματος, το τμήμα διέκοψε τη λειτουργία του. Ανέφερε εν κατακλείδι στην απάντησή του ο κ. Υφυπουργός: «…Το ΠΓΝ Πατρών υπέβαλλε στο Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης αίτημα πρόσληψης επικουρικού παιδιάτρου και συγχρόνως εξετάζει την περίπτωση απόσπασης άλλου παιδιάτρου. Από τα παραπάνω προκύπτει ότι τα νοσηλευόμενα παιδιά της εν λόγω κλινικής δεν θα μείνουν χωρίς ιατρική κάλυψη».
Προφανώς, κατόπιν της συγκεκριμένης εξέλιξης ο κ. Υφυπουργός υπονοούσε ότι η νοσηλευτική κάλυψη θα παρείχετο από άλλο νοσοκομείο όπως π.χ. το «Αγλαΐα Κυριακού»!!!
Η πιο πάνω εξέλιξη καταδεικνύει ότι το Υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και προσωπικά ο Υπουργός κ. Αβραμόπουλος επιστρατεύει πλέον και την απροκάλυπτη παραπλάνηση προκειμένου να καλύψουν το υπονομευτικό τους έργο κατά του Ε.Σ.Υ.
Η υποκρισία του κ. Αβραμόπουλου μετεξελίχθηκε σε απόλυτη αναλγησία όταν ενώ χθες σε «γκλαμουράτη» εκδήλωση που έγινε στην Αρχαία Ρωμαϊκή Αγορά και εξήγγειλε το νέο σχέδιο δράσης με το σύνθημα «Η ζωή νικά τον καρκίνο» και μάλιστα με ναυαρχίδα το Ογκολογικό Νοσοκομείο Παίδων, την ίδια στιγμή κλείνει το αντίστοιχο τμήμα του Νοσοκομείου της Πάτρας.

Ως πότε θα ανεχθούμε την κοροϊδία;