Τετάρτη 17 Σεπτεμβρίου 2008

Απολύσεις εργαζομένων ΑμεΑ στη ΔΕΗ.

Την ταλαιπωρία που υφίστανται 13 εργαζόμενοι της ΔΕΗ και μάλιστα άτομα με αναπηρία, φέρνει με ερώτησή του στη βουλή ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης. Η διοίκηση της ΔΕΗ αμφισβητώντας τις νόμιμες προσλήψεις, τους «σέρνει» στα δικαστήρια και επιχειρεί την απόλυσή τους
Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Οκτώ χρόνια η Διοίκηση της ΔΕΗ ταλαιπωρεί 13 εργαζόμενους, και μάλιστα Άτομα με Αναπηρία που τοποθετήθηκαν και εργάζονται από την επιτροπή του ΟΑΕΔ σύμφωνα με τις ευεργετικές διατάξεις των Νόμων 1648/86 και 2643/98.
Η Διοίκηση της ΔΕΗ αμφισβητώντας τις νόμιμες προσλήψεις όλα αυτά τα χρόνια «σέρνει» τους εργαζόμενους στα δικαστήρια και επιχειρεί την απόλυσή τους.
Επειδή οι διατάξεις των παραπάνω Νόμων έχουν ψηφιστεί από την Πολιτεία, όπως άλλωστε αυτή όφειλε, προκειμένου να στηρίξει και να απαλύνει τη ζωή των Ατόμων με Αναπηρία, η Διοίκηση της ΔΕΗ όφειλε με τη σειρά της να αποδεχθεί τις αναγκαστικές τοποθετήσεις των εν λόγω εργαζομένων. Αντίθετα, ακόμα και σήμερα συνεχίζει τους δικαστικούς αγώνες κατά των εργαζομένων με το πρόσχημα των περικοπών.
Έτσι για μια ακόμη φορά αποδεικνύεται, πως αντιλαμβάνεται η Διοίκηση της ΔΕΗ την «κοινωνική προσφορά» της επιχείρησης, με απολύσεις εργαζομένων ΑμεΑ από τη μία και υπέρογκες αυξήσεις των τιμολογίων της από την άλλη.
Κατόπιν των ανωτέρω ερωτάται ο κ. Υπουργός :
Προτίθεστε να παρέμβετε άμεσα, έτσι ώστε να αποφευχθούν οι απολύσεις των εργαζομένων ( ΑμεΑ ) και να σταματήσετε τη δικαστική διαμάχη που διασύρει τους εργαζόμενους και τη Διοίκηση της ΔΕΗ;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης