Δευτέρα 15 Σεπτεμβρίου 2008

Ρύπανση από το εργοτάξιο της «Μηχανικής» στον Πείρο
ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ


Ρύπανση προκαλεί το εργοτάξιο της «Μηχανικής» στο φράγμα του Πείρου από την κακή λειτουργία του τριβείου και του σπαστήρα, επιβαρύνοντας με τεράστιες ποσότητες σκόνης τη γύρω περιοχή αλλά και την υγεία των εργαζομένων.
Τα παραπάνω επισημαίνει με ερώτησή του στη βουλή ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Νίκος Τσούκαλης. Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:


Τεράστιες ποσότητες σκόνης εκπέμπονται από την κακή λειτουργία του εργοταξίου Πείρου-Παραπείρου στο ν. Αχαΐας με αποτέλεσμα την επιβάρυνση του περιβάλλοντος της γύρω περιοχής αλλά και της υγείας των εργαζομένων. Τόσο η λειτουργία του τριβείου και του σπαστήρα χωρίς τη χρήση νερού, όσο και η κίνηση των οχημάτων, χωρίς να καταβρέχονται οι δρόμοι, έχουν σαν αποτέλεσμα την παραγωγή τεράστιων ποσοτήτων σκόνης.
Η εκπεμπόμενη σκόνη, ανάλογα με τους ανέμους που πνέουν στην περιοχή καλύπτει τεράστιες εκτάσεις των γύρω χωριών (Τόσκες, Μιτόπολη, Αστέρι κλπ) δημιουργώντας αναπνευστικά προβλήματα στους κατοίκους. Το ίδιο αποπνικτική είναι η κατάσταση και για τους εργαζόμενους στο εργοτάξιο οι οποίοι αναγκάζονται να εργάζονται μέσα σε ένα άκρως ανθυγιεινό περιβάλλον.
Είναι φανερό ότι η ανάδοχος εταιρία «Μηχανική» που εκτελεί το έργο δεν λαμβάνει τα απαραίτητα μέτρα για τη σωστή λειτουργία του εργοταξίου της, τα οποία απορρέουν από την εγκεκριμένη περιβαλλοντική μελέτη του έργου.
Κατόπιν αυτών ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Τι προτίθεστε να κάνετε ώστε να υποχρεωθεί η ανάδοχος εταιρία να λάβει τα απαραίτητα μέτρα για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής και της υγείας των κατοίκων και των εργαζομένων;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης