Παρασκευή 12 Σεπτεμβρίου 2008

Μελετάται… η αποκατάσταση των ζημιών του δικαστικού μεγάρου
ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ κ. ΧΑΤΖΗΓΑΚΗ ΣΕ ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Στο Υπουργείο Πολιτισμού έχει παραπεμφθεί για μελέτη το θέμα της αποκατάστασης των εξωτερικών ζημιών του δικαστικού μεγάρου. Αυτό προκύπτει από την απάντηση του Υπουργού Δικαιοσύνης κ. Χατζηγάκη σε ερώτηση του βουλευτή Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκου Τσούκαλη.
Στην απάντησή του ο κ. Χατζηγάκης αναφέρει:

«Σε απάντηση της παραπάνω ερώτησης, παρακαλώ να ενημερώσετε τον αξιότιμο κύριο συνάδελφο, ότι, αμέσως μετά τον πρόσφατο σεισμό στην Αχαΐα μετέβη στην Πάτρα κλιμάκιο της εταιρείας «ΘΕΜΙΣ ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΤΙΚΗ Α.Ε.», προκειμένου να συμβάλλει στη διεκπεραίωση των προτεινόμενων από την αρμόδια επιτροπή μηχανικών της Νομαρχίας αποκαταστάσεων. Ειδικότερα, κατόπιν τριών διαδοχικών επισκέψεων του κλιμακίου, εξασφαλίσθηκαν οι αναγκαίες είσοδοι, ελέγχθηκαν οι ψευδοροφές, αποκαταστάθηκε η επανατοποθέτηση ορισμένων μαρμάρινων επενδύσεων στο εσωτερικό του κτιρίου και τοποθετήθηκε περιμετρική προστασία.
Αναφορικά με την αποκατάσταση των εξωτερικών ζημιών που έχει υποστεί το Δικαστικό Μέγαρο Πατρών, επισημαίνεται ότι η Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης, αμέσως μετά την τελευταία σεισμική δόνηση απέστειλε το υπ΄αριθμ.62378/11.6.2008 σχετικό έγγραφό της προς την Διεύθυνση Πολιτιστικών Κτιρίων και Αναστύλωσης Νεώτερων Μνημείων του Υπουργείου Πολιτισμού, προκειμένου να συντάξει, ως αποκλειστικά αρμόδια υπηρεσία για διατηρητέα κτίρια, τη σχετική μελέτη αποκατάστασης των εξωτερικών ζημιών. Αμέσως μόλις η Τεχνική Υπηρεσία του Υπουργείου Δικαιοσύνης λάβει τη σχετική απάντηση, θα δρομολογήσει τη διαδικασία έγκρισης της απαιτούμενης πίστωσης για την εκτέλεση των απαραίτητων εργασιών, οι οποίες θα πραγματοποιηθούν από την προαναφερθείσα Διεύθυνση του Υπουργείου Πολιτισμού».