Πέμπτη 4 Σεπτεμβρίου 2008

Aπαλλαγή των πληγέντων από φυσικές καταστροφές από την υποχρέωση καταβολής του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων.

ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ ΚΑΙ ΓΙΑΝΝΗ ΔΡΑΓΑΣΑΚΗ

Ερώτηση για το θέμα της απαλλαγής των πληγέντων από φυσικές καταστροφές από την υποχρέωση καταβολής του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων κατέθεσαν οι βουλευτές του ΣΥΝΑΣΠΙΣΜΟΥ ΡΙΖΟΣΠΑΣΤΙΚΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ Γιάννης Δραγασάκης και Νίκος Τσούκαλης . Στην ερώτησή τους οι δύο βουλευτές αναφέρουν τα εξής:

Εντός του Σεπτεμβρίου πρόκειται ν’ αποσταλούν βεβαιώσεις για την καταβολή του Ενιαίου Τέλους Ακινήτων (Ε.Τ.ΑΚ.) σύμφωνα με τις παρ. 5 του Νόμου 3634 /2008.
Μεταξύ των υπόχρεων για την καταβολή, περιλαμβάνονται και οι κάτοικοι και παθόντες στις περιοχές που επλήγησαν από τις πυρκαγιές του καλοκαιριού του 2007 και του σεισμού της 8ης Ιουνίου 2008.
Ειδικότερα φέρονται ως υπόχρεοι όσοι είναι κύριοι οικοπέδων εκτός πόλεων ή οικισμών ή δεύτερης κατοικίας στις πιο πάνω περιοχές.
Δεδομένου ότι ο Ν 3634/08 μεταθέτει το βάρος της φορολογίας από τους ιδιοκτήτες μεγάλης ακίνητης ιδιοκτησίας στους μικροϊδιοκτήτες ενώ ταυτόχρονα δεν προβλέπει απαλλαγές για τους κατοίκους των πιο πάνω περιοχών οι οποίοι βιώνουν ακόμα, αμείωτες τις συνέπειες των καταστροφών, καθώς η πολιτεία ελάχιστα έχει πράξει για την επούλωση των πληγών.

Ερωτάται ο κ. Υπουργός:
Τι προτίθεται να πράξει ώστε οι κάτοικοι και παθόντες από τις φυσικές καταστροφές του 2007 και 2008 να απαλλαγούν από την υποχρέωση καταβολής του Ε.Τ.ΑΚ.;

Οι ερωτώντες βουλευτές
Γιάννης Δραγασάκης
Νικόλαος Τσούκαλης