Τρίτη 9 Σεπτεμβρίου 2008

Επίσκεψη Τσούκαλη στις Βρυξέλλες
Συμμετέχει σε κοινή συνεδρίαση των Εθνικών Κοινοβουλίων και του Ευρωκοινοβουλίου με θέμα τη μετανάστευση


Στις Βρυξέλλες θα βρεθεί το διήμερο 10 και 11 Σεπτεμβρίου 2008 ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης συμμετέχοντας σε αντιπροσωπεία της ελληνικής Βουλής. Οι εκπρόσωποι των εθνικών κοινοβουλίων των κρατών της ΕΕ και οι ευρωβουλευτές, θα βρεθούν ώστε να συζητήσουν τρία κυρίως θέματα που σχετίζονται με τη μετανάστευση και την ενσωμάτωση στην Ευρώπη: Τον τύπο της νόμιμης μετανάστευσης που επιθυμεί η Ευρώπη, την υιοθέτηση Ευρωπαϊκής πολιτικής για την αντιμετώπιση της παράνομης μετανάστευσης και την κοινή πολιτική ασύλου.

Ο κ. Τσούκαλης σκοπεύει να φέρει στο ευρωπαϊκό κοινοβούλιο το πρόβλημα των μεταναστών της Πάτρας, συμμετέχοντας σε ομάδα εργασίας σχετικά με τη διαχείριση της παράνομης μετανάστευσης. Τα συμπεράσματα της ομάδας θα παρουσιαστούν στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, το Συμβούλιο και το Διεθνή Οργανισμό Μετανάστευσης, εκπρόσωποι των οποίων θα παρευρεθούν στην ανταλλαγή απόψεων που θα διεξαχθεί την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου.

Σε δηλώσεις του ο Ν. Τσούκαλης τόνισε ότι η συνάντηση αυτή αποτελεί μια πολύ καλή ευκαιρία ανάδειξης των σημαντικότερων προβλημάτων που αντιμετωπίζει η Ευρώπη στο σύνολό της ως προς τη διαχείριση των μεταναστευτικών ροών. Η μέχρι σήμερα πορεία των κοινοτικών πολιτικών επικεντρώνονταν στην καταστολή ενώ εξίσου αν όχι σημαντικότερη είναι η διαχείριση του φαινομένου, η ενσωμάτωση των μεταναστών, η ανάπτυξη των τρίτων κρατών προέλευσης και ο σεβασμός των δικαιωμάτων των ανθρώπων ανεξαρτήτως προέλευσης.