Πέμπτη 28 Αυγούστου 2008

Κατασπατάληση αστυνομικής δύναμης
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Εκατοντάδες αστυνομικοί που απασχολούνται για τη μεταγωγή κρατουμένων των φυλακών του Αγίου Στεφάνου, στα νοσοκομεία της πόλης, για αιματολογικές εξετάσεις, θα μπορούσαν να απελευθερωθούν, αν η αιμοληψία γίνονταν μέσα στις φυλακές.

Την παραπάνω πρόταση της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας, μετέφερε με ερώτησή του στη βουλή, ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Ο κ. Τσούκαλης τονίζει στην ερώτησή του ότι η διάθεση αστυνομικών για περίπου 200 μεταγωγές το χρόνο, στερεί από την υπηρεσία προσωπικό που θα μπορούσε να συμβάλλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:

Η ενίσχυση της Αστυνομικής Δ/νσης Αχαΐας με αστυνομικό προσωπικό αποτελεί πάγιο αίτημα των φορέων του Νομού. Εκτός όμως από την ενίσχυση με αστυνομικούς είναι δυνατόν να παρθούν και άλλα μέτρα με σκοπό την απεμπλοκή αστυνομικών από ξένα προς την αποστολή τους καθήκοντα.
Ένα τέτοιο μέτρο προτείνεται από την Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αχαΐας και αφορά τη μεταφορά κρατουμένων των φυλακών Αγ. Στεφάνου για αιματολογικές εξετάσεις. Σύμφωνα με τα ισχύοντα οι έγκλειστοι των φυλακών Αγ. Στεφάνου υπόκεινται σε υποχρεωτικές αιματολογικές εξετάσεις ανά εξάμηνο, οι οποίες γίνονται στα κρατικά νοσοκομεία της περιοχής. Αυτό σημαίνει ότι, για τα 1000 άτομα που κρατούνται στις φυλακές, γίνονται 2000 εξετάσεις που απαιτούν 200 μεταγωγές το χρόνο.
Η όλη διαδικασία θα μπορούσε να αποφευχθεί με την μετάβαση ειδικής μονάδας λήψης αίματος από τα νοσηλευτικά ιδρύματα της πόλης, μέσα στο χώρο των φυλακών εξοικονομώντας έτσι μεγάλο αριθμό αστυνομικών που απασχολούνται με το έργο αυτό. Άλλωστε η ανωτέρω διαδικασία μηδενίζει τις πιθανότητες κάποιας απόδρασης κατά τις μεταγωγές αυτές.

Επειδή η διάθεση αστυνομικών για τις παραπάνω μεταγωγές, στερεί από την υπηρεσία προσωπικό που θα μπορούσε να συμβάλλει στη βελτίωση των παρεχόμενων υπηρεσιών προς τον πολίτη.
Ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Προτίθεσθε να διερευνήσετε τη δυνατότητα διενέργειας των αιμοληψιών των κρατουμένων του Αγ. Στεφάνου εντός του χώρου των φυλακών από ειδική μονάδα λήψης αίματος των νοσοκομείων της πόλης, προκειμένου να απελευθερωθούν αστυνομικοί του τμήματος μεταγωγών για άλλες εργασίες;

Ο Ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης

1 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Ερώτηση: Ποιο είναι το κοινό χαρακτηριστικό γνώρισμα του τέως βασιλιά Κωνσταντίνου και του Αλέξη Τσίπρα;

Απάντηση: Και οι δύο φροντίζουν προηγουμένως οι δημοσιογράφοι να μην τους κάνουν ποτέ την ερώτηση στην οποία δεν υπάρχει απάντηση.

Σε όλες τις ραδιοτηλεοπτικές συνεντεύξεις της περιόδου 1967-2008 όλοι ρωτούσαν τον Κωνσταντίνο "για τις σπουδές σε πανεπιστήμια των παιδιών του" και όχι "πως κατάφερε και τελείωσε 3 Στρατιωτικές Σχολές σε 2 χρόνια" και έκτοτε δεν κατάφερε να εισαχθεί σε Σχολή του εξωτερικού (Θυμάστε τι ερωτήσεις του είχε κάνει ο Larry King στο CNN;)

Ο Αλέξης Τσίπρας εξασφαλίζει εκ των προτέρων ότι ο δημοσιογράφος δεν θα του κάνει ποτέ την ερώτηση "Ποιές είναι οι θέσεις σου για την Ευρώπη, για τα κοινωνικά και ατομικά δικαιώματα που έχουν προκύψει από την Ευρώπη των εργαζόμενων και από τις κοινοτικές οδηγίες περί ισότητας και από τη νομολογία του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου;" (ΕΤ3)

Φανταστείτε να γίνει κάποτε πρωθυπουργός και να μάθετε εκ των υστέρων ότι πιστεύει μόνο σε "απεργίες πείνας" και "καταλήψεις σχολείων"!