Πέμπτη 7 Αυγούστου 2008

Αλλαγή χάραξης της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου
ΕΡΩΤΗΣΗ ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ


Καμία επίσημη απάντηση δεν έχουν πάρει τα αιτήματα των Δημάρχων της Δυτικής Αχαΐας για αλλαγή χάραξης της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου και για τη σιδηροδρομική σύνδεση της ΒΙΠΕ Πατρών.
Τα παραπάνω θέματα επαναφέρει με ερώτησή του προς τον υπουργό ΠΕΧΩΔΕ κ. Σουφλιά ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Ο κ. Τσούκαλης ερωτά τον κ. υπουργό εάν έχουν αξιολογηθεί οι προτάσεις των Δημάρχων καθώς και εάν έχει μελετηθεί απ’ το ΥΠΕΧΩΔΕ η παράλληλη χάραξη του οδικού και σιδηροδρομικού δικτύου.
Το κείμενο της ερώτησης έχει ως εξής:


Σε σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε στο ΥΠΕΧΩΔΕ στις 14-3-08 και στην οποία πήραν μέρος Δήμαρχοι της Δυτικής Αχαΐας, βουλευτές του νομού και παράγοντες του υπουργείου με επικεφαλή τον Γ Γ κ. Κατσιγιάννη, είχε τεθεί το ζήτημα της αλλαγής χάραξης της νέας εθνικής οδού Πατρών-Πύργου σύμφωνα με υπόμνημα που είχε κατατεθεί.
Στην ίδια σύσκεψη τέθηκε επίσης το ζήτημα της σιδηροδρομικής σύνδεσης της ΒΙΠΕ λόγω της εκεί δημιουργίας του διαμετακομιστικού κέντρου, σύμφωνα με τις εξαγγελίες του τότε υπουργού Μεταφορών κ. Λιάπη.

Οι δύο παραπάνω άξονες (οδικός Πατρών-Πύργου και σιδηροδρομικός Πατρών-ΒΙΠΕ) οφείλουν να συνεξεταστούν ώστε να έχουν παράλληλη χάραξη. Στην παραπάνω σύσκεψη ο ΓΓ του ΥΠΕΧΩΔΕ κ. Κατσιγιάννης όταν τέθηκε το ζήτημα της παράλληλης χάραξης δήλωσε άγνοια για το θέμα και εκδήλωσε το ενδιαφέρον για σοβαρή μελέτη του.

Επειδή έχει παρέλθει αρκετός καιρός χωρίς να έχει υπάρξει καμία επίσημη τοποθέτηση, τόσο για την αλλαγή χάραξης της ΕΟ Πατρών-Πύργου, όσο και για την παράλληλη χάραξη της οδικής και σιδηροδρομικής αρτηρίας ερωτάται ο κ. Υπουργός:

Έχουν αξιολογηθεί απ’ το ΥΠΕΧΩΔΕ οι προτάσεις των φορέων της Δυτικής Αχαΐας για αλλαγή χάραξης της νέας ΕΟ Πατρών-Πύργου και ποια είναι η θέση του υπουργείου;

Έχει μελετηθεί απ’ το ΥΠΕΧΩΔΕ το γεγονός των δύο διαφορετικών χαράξεων (οδικού και σιδηροδρομικού) και πως έχει αξιολογηθεί;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης