Δευτέρα 4 Αυγούστου 2008

Βελτιωτικές παρεμβάσεις στην επαρχιακή οδό Πατρών-Τρίπολης
ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Το πρόβλημα των συχνών ατυχημάτων στην επαρχιακή οδό Πατρών-Τρίπολης στο τμήμα από Οβρυά έως Καλλιθέα και την ανάγκη βελτιωτικών παρεμβάσεων, θέτει με ερώτησή του προς τον Υπουργό ΠΕΧΩΔΕ ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Ιδιαίτερα επικίνδυνη έχει αποδειχτεί η επαρχιακή οδός Πατρών-Τρίπολης (111) στο τμήμα από Οβρυά έως Καλλιθέα του Δήμου Μεσσάτιδας Αχαΐας. Στο τμήμα αυτό της οδού λόγω χάραξης και κατασκευής έχουν προκληθεί πολλά θανατηφόρα ατυχήματα και νέοι άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους. Είναι χαρακτηριστικό ότι τα προστατευτικά κιγκλιδώματα που υπάρχουν στα σημεία των δύο απότομων στροφών του δρόμου, αντικαθίστανται πολύ συχνά λόγω των συχνών ατυχημάτων.
Η χάραξη που έγινε στο συγκεκριμένο σημείο σε συνδυασμό με την κλίση του οδοστρώματος έχουν σαν αποτέλεσμα πολλά οχήματα να βγαίνουν απ’ το δρόμο και να προκαλούνται ατυχήματα.
Επειδή η συγκεκριμένη χάραξη και κατασκευή δεν ανταποκρίνεται στα σημερινά ισχύοντα για παρόμοιες οδικές αρτηρίες, ερωτάται οκ. Υπουργός:

1.Πως σκέπτεστε να αντιμετωπίσετε το πρόβλημα των συχνών ατυχημάτων στο τμήμα Οβρυάς-Καλλιθέας της επαρχιακής οδού Πατρών-Τρίπολης

2. Προτίθεστε να προβείτε σε τεχνικές παρεμβάσεις βελτίωσης στο ανωτέρω τμήμα της επαρχιακής οδού προκειμένου να αποφεύγονται τα συχνά ατυχήματα;

Ο ερωτών βουλευτής
Νίκος Τσούκαλης