Τρίτη 19 Αυγούστου 2008

Έκτακτη οικονομική επιχορήγηση 150 000 Ευρώ στους σεισμόπληκτους ΟΤΑ του ν. Αχαΐας
ΕΡΩΤΗΣΗ ΝΙΚΟΥ ΤΣΟΥΚΑΛΗ

Η κυβέρνηση παρά τις δεσμεύσεις της αρνείται να καταβάλει την επιχορήγηση των 150 000 Ευρώ στους σεισμόπληκτους Δήμους της Αχαΐας. Το παραπάνω ποσό έχει καταβληθεί σε τρείς μόνο Δήμους, ενώ είναι γνωστές οι οξυμένες ανάγκες όλων των δήμων του νομού. Το αίτημα της ΤΕΔΚ για την καταβολή της επιχορήγησης φέρνει με ερώτησή του στη βουλή ο βουλευτής Αχαΐας του ΣΥΡΙΖΑ Νίκος Τσούκαλης. Στην ερώτησή του ο κ. Τσούκαλης αναφέρει:

Ο καταστροφικός σεισμός της 8ης Ιουνίου προκάλεσε σοβαρότητα προβλήματα όχι μόνο σε σπίτια και επιχειρήσεις αλλά και σε υποδομές των δήμων του ν. Αχαΐας.
Σε σύσκεψη που έγινε αμέσως μετά το σεισμό στην Ανδραβίδα, παρουσία του κ. υπουργού Εσωτερικών υπήρξε κυβερνητική δέσμευση για την χορήγηση έκτακτης οικονομικής ενίσχυσης των 150 000 Ευρώ σε όλους τους ΟΤΑ του ν. Αχαΐας για την αντιμετώπιση των πρώτων επειγουσών αναγκών.
Οι οικονομικές υποχρεώσεις που έχουν προκύψει στους ΟΤΑ μετά το σεισμό είναι πάρα πολύ μεγάλες και η επιχορήγηση αυτή θα μπορούσε να αντιμετωπίσει μόνο τις πρώτες ανάγκες.
Παρά το γεγονός ότι πέρασαν δύο μήνες και τα προβλήματα στους δήμους οξύνονται. η επιχορήγηση δόθηκε μόνο στους δήμους Ωλενίας, Δύμης και Μόβρης.
Κατόπιν αυτών ερωτώνται οι κ.κ. Υπουργοί:

Πότε θα καταβληθεί η έκτακτη οικονομική επιχορήγηση των 150 000 Ευρώ και στους υπόλοιπους ΟΤΑ του ν. Αχαΐας, που δεν χορηγήθηκε, προκειμένου να αντιμετωπίσουν επείγουσες ανάγκες;


Ο ερωτών βουλευτής

Νίκος Τσούκαλης