Τετάρτη 2 Ιουλίου 2008

ΒΟΣΙΝΑΚΗΣ:ΑΣΥΔΟΤΗ ΕΡΓΟΔΟΣΙΑ ΜΕ ΤΙΣ ΕΥΧΕΣ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


Δήλωση του Νίκου Τσούκαλη

Η ΕLBISCO ΑΕ ενθαρρυμένη από την πολιτική ατολμία και αναποφασιστικότητα της Κυβέρνησης της Ν.Δ. και της κ. Πετραλιά προχώρησε στις τρεις πρώτες απολύσεις εργαζομένων του εργοστασίου «ΒΟΣΙΝΑΚΗ» της Πάτρας.
Εκμεταλλευόμενη η εργοδοσία την πλήρη ασυλία που έχει αφειδώς προσφέρει στις επιχειρήσεις η Κυβέρνηση προχωρά ασύδοτη στην διακοπή λειτουργίας του εργοστασίου του Δρεπάνου, στερώντας έτσι το ψωμί από 65 εργαζόμενους και τη περιοχή από μια ακόμη παραγωγική μονάδα.
Είχαμε από την πρώτη στιγμή επισημάνει στην Υφυπουργό κ. Καλαντζάκου ότι οποιαδήποτε ενέργεια της ΕLBISCO Α.Ε. θα την καταλογίσουμε στην Κυβέρνηση η οποία χωροθετεί, ενισχύει και διαμορφώνει το γενικότερο πλαίσιο της ιδιωτικής επιχειρηματικότητας. Είναι προφανές ότι η Κυβέρνηση έχει παραιτηθεί των δικαιωμάτων και υποχρεώσεών της απέναντι στο ιδιωτικό κεφάλαιο.
Το αρραγές μέτωπο των τοπικών φορέων και των εργαζομένων θα αγωνιστεί μέχρι την τελευταία στιγμή για να ματαιώσει τα σχέδια της εργοδοσίας και της Κυβέρνησης θα καταλογίσει δε έμπρακτα την πολιτική ευθύνη.
Καλούμε έστω και την ύστατη στιγμή α) την Υπουργό Απασχόλησης να συγκαλέσει εκ νέου την τριμερή επιτροπή προκειμένου να αντιμετωπισθούν οι τελευταίες εξελίξεις και β) τους τοπικούς φορείς να επαναβεβαιώσουν την απόφασή τους για αποτροπή των σχεδίων της ELBISCO A.E. και της Κυβέρνησης.