Παρασκευή 11 Ιουλίου 2008

Δελτίο τύπου

Παρέμβαση ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή για τη χορήγηση επιδομάτων σε σεισμόπληκτους της Αχαΐας

Το ζήτημα της εμπρόθεσμης υποβολής των αιτήσεων των δικαιούχων σεισμόπληκτων περιοχών καθώς και την ένταξη των κατοίκων του Σαντομερίου Αχαΐας στην Κοινή Υπουργική Απόφαση για οικονομική ενίσχυση των σεισμοπλήκτων, έφερε στη Βουλή ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Γ. Δραγασάκης.
Στη συζήτηση που πραγματοποιήθηκε στη Βουλή στις 10 Ιουνίου, στο πλαίσιο της Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων, ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ έθεσε δύο σημαντικά θέματα σχετικά με την καταβολή επιδομάτων στους σεισμόπληκτους της Αχαΐας, Αιτωλ/νίας και Ηλείας. Το πρώτο αφορά στο πρόβλημα της προθεσμίας δύο μηνών που έχουν στη διάθεσή τους οι σεισμόπληκτοι για να καταθέσουν την αίτηση καταβολής επιδόματος. Ο κ. Δραγασάκης επισήμανε ότι « για να μπορέσει κάποιος δικαιούχος να υποβάλει την αίτηση, πρέπει να έχει προηγηθεί η έκδοση του πορίσματος που θα κρίνει την καταλληλότητα ή μη του σπιτιού. Εάν η έκθεση αυτή δεν γίνει, τότε ο δικαιούχος, χωρίς δική του υπαιτιότητα χάνει την προθεσμία και δεν μπορεί να τύχει αρωγής».
Το δεύτερο θέμα που ανέδειξε αφορά στους σεισμόπληκτους του δημοτικού διαμερίσματος Σαντομερίου Αχαΐας. Συγκεκριμένα δήλωσε ότι «λόγω των κατολισθήσεων μετά το σεισμό, οι κάτοικοι διαβιώνουν σε σκηνές και μισθωμένα αυτοκίνητα ενώ εξαιρούνται από την Κοινή Υπουργική Απόφαση για την οικονομική ενίσχυση, με το σκεπτικό ότι δεν έχουν αναφερθεί τα σπίτια τους ως μη κατοικήσιμα. Πιστεύουμε ότι και αυτοί πρέπει να ενταχθούν».
Ο ΣΥΡΙΖΑ θα συνεχίσει να βρίσκεται στο πλευρό των σεισμοπλήκτων πιέζοντας την κυβέρνηση να αντιμετωπίσει τα δύο αυτά σημαντικά θέματα. Καλεί δε όλους τους βουλευτές των περιοχών αυτών να δράσουν υπερκομματικά προς το στόχο αυτό.